Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Els III Ludi Constantinenses reuneixen més de 200 estudiants al Conjunt Monumental de Centcelles

Aquest divendres 12 de maig s’ha celebrat al Conjunt Monumental de Centcelles la tercera edició dels “Ludi Constantinenses”, organitzats pel Grup de Treball de l’ICE (Institut de Ciències de l’Educació) de Clàssiques de la URV, amb la col·laboració del MNAT i l’Ajuntament de Constantí. La trobada ha reunit més de 200 alumnes i una trentena de professors de llengües clàssiques, en representació de diversos instituts de la província de Tarragona. Igual que en les edicions anteriors, l’Institut de Constantí ha estat l’amfitrió d’aquesta trobada d’alumnes de llatí de 4t d’ESO, que s’emmarca dintre de la programació de la XXV edició de Tarraco Viva. 

L’objectiu d’aquest tipus de trobades és que els alumnes coneguin de primera mà els principals espais i monuments de la presència grega i romana a Catalunya. A més, es promou l’aprenentatge enmig d’un ambient lúdic que els permet conèixer-se entre ells i compartir experiències. La trobada constitueix també un acte de reivindicació de la necessitat de vetllar perquè no es limiti més l’oferta de llengües clàssiques als instituts, ja que aquestes constitueixen un dels pilars bàsics de la civilització occidental.  

Després dels parlaments de benvinguda s’han iniciat les activitats lúdiques, amb la participació dels alumnes dividits en grups i barrejats entre els diferents instituts participants, en 5 zones de jocs.

Fins a 9 instituts de la demarcació de Tarragona han pres part d’aquest III Ludi Constantinenses. 

Back to top