Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comencen les obres de construcció de la nova sala de vetlles

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de construcció de la nova sala de vetlles a Constantí. S’ubicarà a l’avinguda de les Forques, a la variant nord del municipi, a tocar de la carretera que enllaça amb la T-721 cap al Morell. Els treballs han estat adjudicats a l’empresa COASA per un import de 470.243, 11 euros (sense IVA) i es preveu un termini d’execució aproximat de 9 mesos. La construcció d’una sala de vetlles és una de les actuacions previstes en el Pla d’Inversions aprovat per l’Ajuntament de Constantí per al període 2021-2024. L’obra es beneficiarà d’una subvenció del PAM de la Diputació de Tarragona.

La sala de vetlles ha estat un equipament llargament reivindicat, tenint en compte que actualment les vetlles dels difunts s’han de fer en altres poblacions del voltant.

Constarà de dues sales, cadascuna de les quals disposarà d’un espai per a la família, un altre espai més reservat de vetlla i un on hi haurà exposat el túmul. També es preveu un espai d’accés, un espai de hall per a les dues sales, els espais d’administració i d’exposició i els banys necessaris per normativa. L’edifici tindrà un volum de planta baixa de forma pràcticament quadrada, exceptuant la zona dels banys que delimiten l’àrea de l’entrada i de l’accés de serveis. El volum tindrà un pati interior que donarà il·luminació natural i al mateix temps intimitat a les dues sales de vetlla.

El projecte contempla l’accés rodat des de l’avinguda de les Forques. El punt d’accés se situa de manera que es permet la distribució d’una zona d’aparcament per a un total de 21 vehicles per a ús públic i 1 aparcament per a vehicle especial. Des d’aquesta zona s’accedeix peatonalment a l’entrada de l’edifici, i de forma rodada a la rampa que comunica amb la planta soterrani de l’edifici i a la part del solar que queda en reserva per a futurs equipaments.

La construcció d’aquesta sala de vetlles coincideix amb els tràmits per a la creació de l’empresa pública de serveis funeraris de caràcter supramunicipal, FuneCamp S.A., que gestionarà aquests serveis funeraris als municipis de Constantí, Salou, Vila-seca i Reus. El passat 11 de maig el Ple de l’Ajuntament de Constantí aprovava, de forma definitiva, la memòria justificativa per a la creació d’aquesta empresa supramunicipal.

Back to top