Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta el cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” 2024

L’activitat cultural no s’atura a Constantí durant les mesos de juliol, agost i setembre. Avui dimarts 25 de juny s’ha presentat una nova edició del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí”, que aquest any presenta més d’una seixantena de propostes. L’acte de presentació s’ha fet al davant de l’antic Refugi i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, la regidora de Cultura, Dolors Fortuny, i representants de diverses entitats i associacions del municipi, a més de persones vinculades a la cultura.

Durant l’acte de presentació, l’alcalde Óscar Sánchez ha volgut agrair un any més “la col·laboració de totes les entitats i associacions del municipi i de totes aquelles persones que cada any participen en aquesta programació d’estiu”. En aquest sentit, ha subratllat amb orgull que “les entitats i associacions són el veritable motor de Constantí des del punt de vista cultural” i ha destacat que “aquest és un tret diferenciador del nostre municipi”.

El cicle “Fem Estiu, Fem Constantí”, que aquest any s’allargarà fins a finals de setembre, manté en la seva programació les ja habituals caminades per conèixer i descobrir el terme que tan bona acollida han tingut durant els últims anys. Tornaran a comptar amb l’acompanyament del guia Oriol Nicolau i amb la col·laboració del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu de Constantí amb els carros dels Tres Tombs. Aquestes caminades es faran els dimecres 3,10,17 i 24 de juliol i consistiran en visites al Mas de Mascaró, al Mas de l’Alemany, les Mines d’Aigua i una visita nocturna als centres educatius històrics de Constantí. Tal com ja es va fer l’any passat, les caminades tindran un preu simbòlic d’1 euro, a benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil.

El divendres 5 de juliol es farà una caminada nocturna pel litoral de l’Ametlla de Mar. El desplaçament es farà en autobús i el preu d’aquesta activitat és de 10 euros (les places són limitades).
La programació d’aquest any manté la proposta escènica de carrer “Rentadors i rentadores”, que tindrà lloc el divendres 12 de juliol al rentador nou. Comptarà amb la participació del Ball de rentadores del Grup de Balls de Cercavila de la Societat El Casino, els Tres Tombs i l’actuació del musical del grup Julivert.

Una de les grans novetats d’aquest any serà la representació de l’obra de teatre “Espigolant”, el divendres 19 de juliol a les 22 hores, a la Plaça de les Escoles Velles. Es tracta d’una obra escrita per l’investigador històric Ferran Marín i interpretada per Les Forques Teatre. L’obra s’inspira en l’acte d’inauguració de les primeres escoles públiques de Constantí, l’any 1920.

La música tindrà un any més un especial protagonisme durant les nits dels dijous del mes de juliol amb una nova edició del Cicle de Concerts a Centcelles, que tornarà a portar propostes musicals de gran qualitat en el marc incomparable del Conjunt romà de Centcelles. El cartell d’aquesta VII edició del cicle el conformen l’Ensemble de l’Escola de Música “Rafael Gibert Recasens”, el grup Libérica, el tenor Roger Padullés acompanyat pel pianista i compositor Albert Guinovart, i el Trio Mulier. Tots els concerts es faran a les 20.30 h. amb entrada gratuïta.

En l’apartat musical, cal destacar també el concert de la Coral Ars Musica a l’ermita de Sant Ramon, el dissabte 13 de juliol.

Entre les novetats d’aquest any hi haurà també la visita del MNACTEC Bus, un projecte itinerant del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, que farà parada a Constantí els dies 24 i 25 de juliol.

Més activitats a l’agost i setembre

El cicle “Fem Estiu, Fem Constantí continuarà durant el mes d’agost amb una sortida d’observació astronòmica a Prades, sessions de cinema familiar a la fresca i un concert d’havaneres amb el grup Olla Barrejada.

Ja al setembre, tindrà lloc el recital de poesia de l’Associació Literària de Constantí (6 de setembre) i la III Mostra de Música Local, memorial Marc Rovira Oyón (dissabte 7 de setembre). A més, s’inclouen els actes de la Diada Nacional de Catalunya, una xerrada de l’ICAC (Institut Català d’Arqueologia Clàssica) sobre les vil·les romanes de Mas del Bosc i Mas dels Frares, una excursió al Tren dels Tres llacs organitzada pel Grup Cultural Mestresses de Casa, i la presentació del llibre “Pa i roses” de Montserrat Duch, i del número 40 de la miscel·lània “Estudis de Constantí”. Els actes finalitzaran amb una visita guiada a Mas dels Frares, el dissabte 28 de setembre, i el 41è Aplec de la Sardana Vila de Constantí, el diumenge 29 de setembre.

Al llarg dels mesos de juliol i agost, la Biblioteca Municipal també oferirà les activitats “A l’estiu…fem Biblioteca” que aniran des de Contacontes, jocs de taula en família, tallers, activitats i manualitats per escoltar i jugar amb els llibres.

Consulta tota la programació a:

FEM ESTIU, FEM CONSTANTÍ 2024

Back to top