Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Setmana de l’Orgull LGTBIQ+

Del 27 al 30 de juny, Constantí celebrarà un any més la Setmana de l’Orgull LGTBIQ+ amb diverses activitats culturals i festives organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de “Les Forques” Associació d’Amics del Teatre de Constantí. El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTB i, al voltant d’aquesta data, s’han organitzat diversos esdeveniments per reivindicar públicament la lluita per la igualtat i la dignitat dels col·lectius de persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals. Aquesta és la quarta edició de la Setmana de l’Orgull LGTBIQ+ a Constantí, i s’amplien les activitats al voltant d’aquesta jornada reivindicativa que repeteix el lema dels anys anteriors: “Constantí, orgull de poble!”

Els actes començaran el dijous 27 de juny, a les 19.00 h, amb una sessió de contes infantils sobre la diversitat a càrrec de Sílvia Palazón.

El divendres 28 de juny, a les 12 del migdia, es farà la lectura del Manifest del Dia Internacional pels Drets de les Persones LGTBIQ+ al davant de l’Ajuntament. Els actes del dia 28 continuaran a les 19 hores, amb la xerrada: “Tinc un fill/a trans, i què?”, a càrrec de Chrysallis, de l’Associació de famílies d’infància i joventut trans El mateix divendres a la nit, a partir de les 22.30 hores i al davant de l’Ajuntament, tindrà lloc un show de cabaret i màgia amb la Drag Queen il·lusionista Astra Bomb (del concurs Got Talent España).

Les activitats continuaran el dissabte 29 de juny, a les 20 hores, s’iniciarà la Mani-Rua de l’Orgull LGTBIQ+, que sortirà des de la plaça de les Escoles Velles i recorrerà i tenyirà de colors diferents carrers. Ja a la nit, a les 22.30 hores, tindrà lloc l’espectacle “Hola Raffaella”, un tribut musical a Rafaella Carrá. La vetllada finalitzarà amb l’actuació d’un DJ.

Els actes finalitzaran el diumenge 30 de juny, amb el vermut de l’orgull, a les 12 del migdia al carrer Major,  amb actuacions, sorpreses i amenitzat per les drags Zafiro i Odisea Onassis.

Amb aquesta setmana d’activitats culturals i festives, Constantí referma un any més el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere

El dia Internacional del l’Orgull LGTB té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquesta data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

Back to top