Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Club de Lectura. L’Elegància de l’eriçó, de Muriel Barbery

This event has ended

Un punt de trobada per als amants de la lectura. Una estona agradable compartint lectures en bona companyia.

Un cop al mes, el nostre Club es reuneix per a comentar la lectura triada. Si voleu passar una estona agradable i compartir lectures en bona companyia… aquest és el vostre espai!

La lectura d’aquest mes…

Madame Michèle, de nom Renée, vídua de cinquanta-quatre anys, és la portera d’un bloc de pisos al número 7 de la Rue de Grenelle de París. Autodidacta, el seu jardí secret és l’art, la lectura, la música…, una àmplia cultura que oculta als seus veïns, ja que ¿on s’és vist que de la boca d’una portera surtin frases tan erudites?

Paloma, dotze anys, filla del ministre que habita al cinquè pis del mateix immoble, també dissimula a la família i als amics la seva intel·ligència brillant de nena superdotada, i ha decidit posar fi a la seva vida, ja que ¿quin sentit té dur una existència buida com la dels adults?

Tant la Renée com la Paloma se’n surten prou bé amb el seu paper d’ocultadores ingènues. Fins que un bon dia, el senyor Kakuro Ozu s’instal·la a l’apartament del quart pis i, de sobte, la vida de tots els seus habitants canvia. Animal crepuscular i nocturn, l’eriçó és discret per natura i, com la Renée, és punxegut per fora i refinat per dins.

Comèdia polifònica, sovint impertinent, L’elegància de l’eriçó va merèixer el Premi dels llibreters francesos 2007.

Recolliu els vostres exemplars a la Biblioteca!

I la propera lectura: El Somni de Tàrraco, de Xulio Ricardo Trigo.

Back to top