Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Els números canten: guanyem el futur

Abans que res us volem agrair les mostres d’ànim, afecte, recolzament i les felicitacions que rebem cada dia per fer la nostra feina: millorar el nostre poble; per a nosaltres és important comprovar que el treball diari té resultats i que vosaltres els podeu gaudir, ja que el nostre objectiu és millorar la vida de tots els constantinencs i constantinenques. Per això ens omple d’orgull quan persones, fins i tot de diferents ideologies, se’ns apropen per felicitar-nos o per comentar millores necessàries per al seu dia a dia.

Eficàcia, transparència i bon govern són les nostres premisses i l’exemple més evident del canvi que Constantí està vivint durant els últims temps l’obtenim comparant els números del primer any sencer de l’actual mandat amb els del govern predecessor: la inversió per habitant a Constantí ha augmentat un 80%, de 39 € a 202 €, i això reduint la despesa un 5%: 428.000 € menys en números absoluts; i, a més, rebaixant el coeficient municipal de l’IBI per esmorteir la revisió cadastral de l’Estat: recordeu que al 2014 el tipus impositiu era del 0,92% i ara és del 0,65%.

Altres dades importants són, per exemple, els fons líquids. Si l’exercici 2015 es liquidava amb 1.717.892 €, el 2017 s’ha tancat amb una caixa de 2.262.773 €, fins i tot després de l’enorme esforç inversor dut a terme durant els últims anys… una gestió que ens permet realitzar totes les millores diàries i ens permetrà, en un futur, executar grans inversions per millorar el dia a dia de Constantí.

Per altra banda destaquem també l’enorme esforç que està fent l’Ajuntament estant al costat de les famílies que pitjor ho estan passant durant aquesta crisis econòmica amb accions de suport com, per exemple, amb el menjador per a nens i nenes, per a què cap infant es quedi sense un àpat calent al dia durant les vacances; o els plans d’ocupació rotatoris, on més de cent persones han pogut treballar temporalment en tasques de manteniment; o aconseguint una fita importantíssima, amb la concessió d’una subvenció de 90.000€ del Servei d’Ocupació de Catalunya i executar plans de formació per ajudar els nostres aturats a continuar formant-se i que, més aviat que tard, trobin un lloc de feina que els permeti desenvolupar la seva vida amb independència de les administracions.

No afluixarem ara que les coses ja milloren, sinó que volem encara millorar molt més! Tota aquesta feina ha ajudat a baixar l’atur del municipi: de 699 persones en els pitjors temps a un atur ja amb una clara reducció d’aquella situació tan colpidora.

Treballem i ens comprometem pel vostre benestar, amb atenció a les persones i a les famílies; per a què la gent tingui capacitats per a estar ocupada, per a què les persones tinguin els seus propis instruments que els permetin guanyar-se el futur. Constantí ha fet un gran esforç per ajudar a què hi hagi acceleradors de formació, d’inserció laboral i de foment de l’ocupació.

Desitjar-vos una molt bona Festa Major d’Estiu 2018!!!

Back to top