Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comença el curs escolar 2018-2019 a les escoles de Constantí

Avui dimecres, 12 de setembre, ha donat el tret de sortida el nou curs escolar 2018-19. El primer dia de classe s’ha desenvolupat amb normalitat i sense incidències a les escoles de Constantí.

Pel que fa a les dades de matriculació, al col·legi Mossèn Ramon Bergadà s’ha pogut mantenir el nombre d’alumnes inscrits, al voltant d’uns 400. Al col·legi Centcelles hi hagut un increment, amb 235 alumnes inscrits. Pel que fa al professorat, tots dos centres mantenen el nombre de docents respecte del curs anterior.

Quant al projecte educatiu, a l’escola Centcelles es marquen l’objectiu de seguir treballant en la línia de cohesió social, incidint en el triangle escola-alumnes-família. Durant el passat curs escolar s’han consolidat projectes importants com el de llengua i cohesió i el d’escola verda. Pel que fa a les novetats, destaca la posada en marxa d’un projecte innovador entorn de la ciència. Una altra de les novetats importants, és que l’escola Centcelles passa de tenir una aula de P3 a tenir-ne dues.

Per la seva banda, l’escola Mossèn Ramon Bergadà manté les línies bàsiques del projecte educatiu iniciat el curs passat per part del nou equip directiu. En aquest sentit, s’aposta per mantenir els projectes iniciats en el curs passat com el reforç de les noves tecnologies dins de l’aula, la dinamització de pati o la participació i implicació de l’escola en projectes del municipi, com per exemple el Consell dels infants de Constantí.

D’altra banda, l’aproximació i l’estudi de la vil·la romana de Centcelles continuarà sent un dels eixos centrals del projecte educatiu de totes dues escoles.

I en el cas de l’Institut, el curs 2018-19 continua la tendència a l’alça pel que fa a les matriculacions dels darrers anys, amb increment d’alumnes tant a l’ESO com al Batxillerat. Aquest any, el curs començarà de manera esglaonada. Avui dia 12, començarà els alumnes de 2on d’Eso, i 1er d’Eso. Demà dia 13 hi haurà una sessió d’acollida adreçada als alumnes de 3er i 4rt d’Eso, i el dia divendres 14, es farà la presentació dels alumnes de 1r i 2n de batxillerat. Dintre del projecte educatiu, des del centre es continua apostant per consolidar tècniques que ajudin a millorar l’expressió oral i escrita dels alumnes, una mesura que ja ha aconseguit millorar els resultats acadèmics de l’alumnat. Des de l’Institut, es manté també dins del calendari cultural la Diada de la convivència,amb alumnes i professors, que es farà el proper 11 d’octubre a Alcover.

Aquest curs, s’ha apostat també per doblar el professorat en totes les matèries del grup D i en algunes del grup  C, per aconseguir una millor atenció individualitzada dels alumnes

D’altra banda, tal i com ja ha vingut fent durant els anys anteriors, aprofitant les vacances escolars d’estiu, l’Ajuntament de Constantí ha realitzat durant les darreres setmanes obres de manteniment i millora als centres educatius del municipi.

Coincidint amb aquest inici del curs escolar, avui dimarts 12 de setembre hi ha prevista una reunió entre representants de l’Ajuntament de Constantí i la direcció dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, per tal de posar en marxa projectes de millora estructurals als edificis de les dues escoles del municipi.

Back to top