Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí reviu el bateig del rei Jaume II amb una jornada de recreació històrica

Constantí ha recreat aquest dissabe el bateig del rei Jaume II, un fet que va tenir lloc al segle XIII a l’església vella del municipi. Aquest 29 de setembre s’ha  commemorat el 751 aniversari i l’Ajuntament ha organitzat, per primer cop, una jornada de recreació històrica, que ha tingut com a acte central una representació teatral del bateig del rei amb actors i actrius del poble.

Les activitats s’iniciaven a les deu del matí amb l’obertura d’un campament de recreació història al parc de la Muralla, on hi va haver també exposició d’armes i armadures de l’època i es va realitzar un taller d’esgrima per als infants. A migdia, a la plaça del Castell, es va oferir una cerimònia sobre com vestia un cavaller l’any 1267. I a la tarda, al Parc de la Muralla, va tenir lloc una cerimònia sobre com vestia un rei i sobre com va anar Jaume II a la guerra. Les dues activitats van anar a càrrec del grup de recreació històrica “Héroes Legendarios” de Monzón.

Els actes continuaven a dos quarts de set de la tarda amb una visita dramatitzada al Constantí del segle XIII, a càrrec de l’historiador i gestor de patrimoni cultural, Ferran Marín. A dos quarts de vuit, hi va haver també combats entre cavallers en honor al rei, a càrrec del grup “Héroes Legendarios”.

L’acte central arribava a dos quarts de nou del vespre amb la representació teatral del bateig del rei Jaume II, amb actors i actrius del poble. L’inici va tenir lloc a la plaça del Castell des d’on es va anar en comitiva pel carrer de l’Església Vella fins a les escales del Morrot, on s’ubicava l’antiga església.

La representació teatral del bateig del rei Jaume II, dirigida per l’historiador constantinenc Ferran Marín, va anar a càrrec d’actors i actrius de Constantí sota la direcció artística de Marc Cardó, director del grup de teatre “Em fa patir” i del grup de “Dames i Vells” de Constantí, basant-se en els estudis sobre el rei Jaume II de l’historiador i escriptor Ferran Soldevila.

La jornada finalitzava amb un sopar popular que tenia lloc al pavelló poliesportiu de Constantí.

Back to top