Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

COMPROMÍS I ACTITUD FERMA AL CAMP DE TARRAGONA

Aprofito aquesta oportunitat que m’ofereix el Diari de Tarragona per reivindicar, una vegada més, el compromís ferm de la Generalitat de Catalunya en el tema del Medi Ambient al Camp de Tarragona.

No negaré que el Departament de Medi Ambient, des de la seva creació l’any 1991, ha destinat esforços i recursos a les xarxes tecnològiques de vigilància de la qualitat de l’aire del Camp de Tarragona. Després de més de 25 anys, però, és hora d’agafar el bou per les banyes i de realitzar actuacions més contundents.

Sí que és cert que s’estan realitzant accions conjuntes i permanents entre el Departament de Medi Ambient i el Departament de Salut per estudiar els efectes sobre la població de les emissions atmosfèriques. La pregunta, però, és: com pot ser que els resultats dels estudis de l’Administració catalana siguin ostensiblement diferents dels que realitzen altres entitats que no són públiques?

Crec sincerament que la ciutadania se sent desorientada. Per això crec que paga la pena que coneguin l’existència de la Taula de la Qualitat de l’Aire, constituïda l’any 2015 i que té com a principal objectiu l’intercanvi d’informació entre les diferents administracions públiques, les entitats socials (grups ecologistes, federacions d’associacions de veïns, etc.), representants de l’Associació Empresarial Química de Tarragona i representants d’altres sectors econòmics i empresarials.

A la vegada, també cal que es conegui l’existència de l’Observatori de Salut Pública al Camp de Tarragona, creat l’any 2006 amb els objectius d’avaluar els riscos per a la salut relacionats amb el medi ambient i conèixer millor l’estat de salut de la població.

No vull acabar sense recomanar a la ciutadania la lectura dels diferents i interessants documents que les respectives pàgines web d’aquestes entitats ofereixen. Potser així aconseguirem parlar, totes i tots, amb més coneixement de causa.

Back to top