Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es lliuren els XII Premis Literaris de Constantí

Constantí ha celebrat aquest diumenge 10 de febrer l’acte d’entrega dels Premis Literaris 2018. Es tractava del darrer dels actes del programa de Festa Major d’Hivern i la Biblioteca municipal es va tornar a omplir un any més per gaudir d’aquesta festa literària, en la que també es va presentar el llibre que recull els millors treballs que s’han presentat a concurs durant aquesta edició.

Silva Editorial, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, han promogut un any més aquests Premis Literaris que han arribat a la seva XII edició, aquest any centrats en la temàtica “Relats de festa”, i amb una xifra de participació que ha arribat als 353 treballs, dividits en 4 categories: la d’adults (a partir dels 21 anys), la de júniors (de 17 a 21 anys), la de joves (de 13 a 16 anys), i la d’infants (fins als 12 anys). En aquesta categoria, s’ha volgut fer un reconeixement especial, per la seva col·laboració, al col·legi Turó de Constantí, i a l’escola Sant Josep de Reus.

Durant l’acte d’entrega dels premis, es va presentar també el llibre “Relats de Festa”, que recull un total de 102 treballs (com a guanyadors i finalistes) presentats a concurs, en català i castellà, tenint en compte la participació d’escriptors no només locals, sinó procedents de tot el món, i amb gèneres i temàtiques ben variades.

Els guanyadors d’aquesta 12a edició dels Premis Literaris han estat els següents:  en categoria d’adults, Tomàs Camacho Molina amb “Les festes cansen”. En categoria júnior, el primer premi ha estat per Judith Mata Ferrer, amb “La màgia de la festa”; en categoria de joves el primer premi ha recaigut en el constantinenc Xavi Domingo Ferré amb “Centcelles està  de festa”. I finalment, el guanyador en categoria infantil ha estat Teresa Fernández Sáiz amb “La fiesta de cumpleaños”.

Un any més, a iniciativa de l’Ajuntament de Constantí, tots els participants al concurs van rebre una entrada per poder realitzar una visita gratuïta a la vil·la romana de Centcelles.

Back to top