Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta una publicació que recull el fons bibliogràfic de la historiadora constantinenca Montserrat Duch

Aquest dilluns 29 d’abril s’ha fet a l’Institut de Constantí l’acte de presentació de “Treballs d’Història”, una publicació en forma de bibliografia editada per l’Ajuntament de Constantí que recull tot el fons bibliogràfic que la constantinenca Montserrat Duch Plana, Doctora en Història i Catedràtica d’Història Contemporània, va cedir a l’Ajuntament de Constantí a principis de l’any 2017. Mitjançant aquest acord, Montserrat Duch lliurava part del seu important fons bibliogràfic i documental a l’Ajuntament, de manera gratuïta i per destinar-lo al servei públic. L’objectiu, des d’una vessant social i cultural, era afavorir la seva difusió i permetre la seva consulta per part dels estudiants de l’Institut del municipi o aficionats a la història en general.  En aquell moment, es va decidir crear a la Biblioteca Municipal una secció diferenciada sota el nom de “Fons Montserrat Duch i Plana”, amb la voluntat de convertir aquest espai en un reflex de la figura de l’autora constantinenca en les seves diferents facetes com a historiadora, investigadora, professora i política.

Ara s’ha presentat aquesta bibliografia per referenciar totes les monografies o capítols de monografia amb autoria de Montserrat Duch i publicades fins el 2018. La publicació destaca el gruix de les principals publicacions de la historiadora constantinenca, fent especial menció a totes a aquelles obres que es poden consultar al “Fons Montserrat Duch i Plana” de la Biblioteca Municipal.

L’acte de presentació, al qual hi han assistit prop d’uns quaranta alumnes de Batxillerat i el professorat del Departament d’Història de l’Institut,  ha comptat amb la presència de la pròpia Montserrat Duch, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí,Dolors Fortuny, i la directora de la Biblioteca municipal, Vanesa Gutiérrez. Durant l’acte, s’ha fet també una xerrada sobre la II República.

Back to top