Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Club de Tir amb Arc Constantí obté 9 medalles en el 70è Campionat de Catalunya

El passat diumenge, 19 de maig, els arquers del Club de Tir amb Arc Constantí van desplaçar-se a Lleida per participar en el 70è Campionat de Catalunya d’aire lliure, organitzat pel Club de Tir amb Arc Pardinyes. En aquesta ocasió eren 9 esportistes els que competien: la benjamina Ruth Escarré (2a a la lliga catalana 2019), els alevins Arnau Borrull (1r a la lliga catalana 2019) i Àngels Marsal (2a a la lliga catalana 2019), els cadets Miquel Marsal (1r a la lliga catalana 2019), Julia Galera (1a a la lliga catalana 2019) i Maria Laguardia (3a a la lliga catalana 2019) i les juniors Maria Pitarch, Laura Pullés i Alba Ortega (2a, 3a i 4a respectivament a la lliga catalana 2019). Tots els arquers van tornar amb medalla després d’una jornada molt llarga on a mesura que avançava el dia anaven complicant-se les condicions de tir.

A la classificació lideraven en categoria d’arc recorbat junior femení, cadet masculí i aleví masculí els arquers Maria Pitarch (626 punts), Miquel Marsal (588 punts) i Arnau Borrull (640 punts). En les segones posicions de la classificació queden Laura Pullés (562 punts) en recorbat junior dona i Julia Galera (578 punts) en arc recorbat cadet dona. Les terceres posicions les ocupaven en categoria junior femení Alba Ortega (538 punts), en cadet dona Maria Laguardia (544 punts), en aleví femení Àngels Marsal (537 punts) i en benjamí femení Ruth Escarré (686 punts). Amb aquesta classificació els més petits ja rebien les medalles del campionat proclamant-se l’Arnau Borrull campió de Catalunya en categoria recorbat aleví home, l’Àngels Marsal tercera de Catalunya en categoria recorbat aleví dona i la Ruth Escarré tercera de Catalunya en categoria recorbat benjamí dona.

D’altra banda els més grans havien de disputar els quadres d’eliminatòries on per les posicions obtingudes iniciaven tots a semifinals. Miquel Marsal passava a la final per l’or guanyant a Pol Viñas (Esclanyà) 6-0, igual que les juniors Maria Pitarch i Laura Pullés que guanyaven el passi a la final 6-0 contra Ana Monzón (Montjuïc) i contra la companya de club Alba Ortega que passava a la lluita pel bronze. Maria Laguardia i Julia Galera s’enfrontaven en una emocionant semifinal on guanyava Maria per 6-2 i Julia quedava per disputar el bronze. A les finals es perfilaven els resultats, Miquel guanyava 6-0 a Sergi Pérez (Olesa de Montserrat) proclamant-se campió de Catalunya.

La final per l’or de Maria Laguardia es decidia a l’últim set on finalment perdia 6-4 amb Aina Pla (Olesa de Montserrat) i es proclamava subcampiona de Catalunya. La final pel bronze de Julia Galera es resolia per 6-2 a favor de la de Constantí contra Aida Domínguez (Les Franqueses) pujant al tercer esglaó del podi de Catalunya. La final per l’or de les junior es disputava entre les dues arqueres del club de tir amb arc Constantí Maria Pitarch i Laura Pullés on finalment per un 6-0 Maria es proclamava campiona de Catalunya i Laura subcampiona. La mateixa sort corria l’Alba que derrotava per 6-0 a l’Ana Monzón (Montjuïc) i es proclamava medallista de bronze del campionat de Catalunya.

Els de Constantí tornaven amb les mans plenes i havent fet un podi sencer amb el balanç de 3 ors, 2 plates i 4 bronzes d’aquest campionat de Catalunya. La propera cita pels del club és el Gran Premi de Madrid els dies 25 i 26 de maig, on participarà l’equip junior medallista en el campionat de Catalunya sencer, i en l’àmbit internacional Èlia Canales participarà amb la selecció espanyola de tir amb arc en la 3a Copa del Món que se celebra a Antalya (Turquia) del 20 al 26 de maig.

 

Back to top