Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí presenta la 3a edició del Cicle de Concerts a Centcelles

Aquest dijous 13 de juny s’ha presentat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí la 3a edició del Cicle de Concerts a Centcelles, que portarà cada dijous del mes de juliol una proposta musical de qualitat dins el marc incomparable de la vil·la romana de Centcelles. Organitzat per l’Associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col•laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, aquest cicle sorgeix com una continuïtat als concerts es feien al llarg d’aquests darrers anys com a acte previ a la Festa Major d’Estiu, amb una excel·lent acollida. El cicle constarà de 4 concerts, que es faran tots els dijous de juliol a les 20.30 h. i seran amb entrada gratuïta.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, la responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, Remei Tell, la regidora de Cultura en funcions de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, i tres dels protagonistes del cartell d’aquest any: Laura Ulldemolins, del grup de Veus- Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers;  Albert Carbonell, del Quintet Montsant; i  el director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, Josep Boada.

Des de l’Ajuntament de Constantí, l’alcalde Oscar Sánchez ha destacat, un any més, la iniciativa d’apostar per una oferta musical variada i de gran qualitat. Per la seva banda, la directora musical del Festival, Remei Tell, responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí ha parlat de la programació i de la selecció dels grups participants, i ha destacat “la qualitat musical de les propostes, i l’aposta pels músics del territori”.

El programa aposta per una varietat d’estils i propostes musicals, que arrencaran el dijous 4 de juliol amb l’actuació que oferirà el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, presentant la Cantata “Els colors del mar”, un fresc espectacle amb direcció musical d’Eduard Iniesta i textos de Piti Español, inspirat en la Mediterrània. Es tracta d’un espectacle que permetrà veure dalt de l’escenari prop de 60 persones, entre músics i intèrprets. Considerat un dels cors de més nivell del nostre país, el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers ha participat en nombrosos festivals internacionals importants i ha estat múltiplement premiat.

El cicle continuarà el dijous 11 de juliol amb el concert que oferirà l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, que per segon any s’incorpora al cartell d’aquest cicle de concerts a Centcelles. El grup d’instruments de vent-fusta, una formació integrada per alumnes i professors de l’Escola, oferirà un concert al voltant de les efemèrides musicals que es commemoren aquest 2019.

El dijous 18 de juliol serà el torn del Quintet Montsant, en un concert únic i especial, i és que serà l’única actuació que aquesta formació, un quartet de corda i percussió, oferirà durant aquest any. El Quintet Montsant és una formació integrada per destacadíssims músics d’arrels majoritàriament tarragonines que interpreten una col·lecció de músiques de marcada influència ètnica.

Finalment, el cicle es tancarà el 25 de juliol, amb el concert previ a l’inici de la Festa Major d’Estiu, que oferirà el grup Apel·les Carod Quartet, una jove formació de jazz de caire contemporani encapçalada pel jove violinista cambrilenc, Apel·les Carod.

Back to top