Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El sr. Josep Franquès Sans, guardonat en els Premis del Consell Comarcal del Tarragonès

El divendres 5 de juliol, va tenir lloc al Casal Salomonenc (Salomó) el lliurament de les distincions de Mèrit de Serveis Distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt. Entre els distingits d’aquesta cinquena edició hi trobem, a proposta de l’Ajuntament de Constantí, al senyor Josep Franquès Sans.

L’empresari local ha estat impulsor de diverses activitats socioculturals. Va col·laborar des dels inicis amb la Cooperativa Agrícola. És soci del Sindicat Agrícola, entitat de la qual fou president, i va participar en els actes de celebració del seu centenari. És coautor amb la doctora Montserrat Duch, del llibre Viure de la terra. Història i memòria del Sindicat Agrícola de Constantí. I, a més, és el coordinador de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la URV, Aula de Constantí, una de les activitats culturals que té més èxit.

Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment d’alguns municipis de la comarca. En les bases s’estableix que els distingits de cada edició són presentats pels Ajuntaments, a proposta del ple municipal. Després d’exposar-ho al públic, és aprovat pel Ple del Consell Comarcal. L’acte es va iniciar amb la intervenció de Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès. Va ser Pere Virgili, vicepresident, l’encarregat d’anar repassant la trajectòria de cada un dels premiats.

També va comptar amb la presència de l’alcalde de Salomó, a més d’altres alcaldes i regidors dels municipis del Tarragonès així com representants de les entitats i personalitats distingides. L’acte també va comptar amb l’actuació del duet musical Artec, compost per la pianista Marta Nus i la violoncel·lista Olga Prats

Back to top