Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comencen les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable del Grup Centcelles

Aquesta setmana han començat les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable del Grup Centcelles. L’Ajuntament de Constantí adjudicava aquest projecte a SOREA el passat mes de maig per un import de 270.589,79 €uros (IVA inclòs).

El projecte de renovació de la xarxa d’aigua del Grup Centcelles es divideix en dos lots:

– LOT 1: De la Plaça de la Generalitat cap a baix (durada aproximada de 6 mesos)

– LOT 2: De la Plaça de la Generalitat cap amunt (termini d’execució de 6 mesos)

La justificació d’aquest projecte es basa en el fet que la xarxa d’aigua potable del grup Centcelles presentava moltes avaries. Les canonades d’aquesta xarxa han patit un desgast molt important al llarg dels anys. A més, es van instal·lar amb unes condicions inadequades del recobriment de protecció (àrids) de les canonades. Segons les dades disponibles, el total de fuites reparades en el transcurs dels anys 2013, 2014, 2015 i 2016 va ser de 77 fuites, que dona una mitjana de 4,5 fuites per cada 10 metres de canonada. Durant aquestes reparacions, s’ha pogut observar que les canonades estan deteriorades i presenten fissures. L’estat d’aquestes canonades de la xarxa d’aigua potable ha ocasionat diverses molèsties als veïns, en forma d’interrupcions del subministrament, com per les reposicions de la calçada.

Les obres de renovació permetran la substitució de la xarxa d’aigua potable del grup Centcelles, per una xarxa de canonada de fosa de diàmetre 80 i 100 mm. A més, s’afegiran vàlvules de comporta i s’aprofitarà per eliminar les boques de reg obsoletes. Durant les obres es col·locarà un provisional d’obra per a mantenir el servei als abonats, retirant-se una vegada instal·lada la nova xarxa.

 

Back to top