Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El grup Apel•les Carod Quartet tancarà el III Cicle de Concerts a Centcelles

La formació de jazz contemporani Apel·les Carod Quartet, encapçalada pel jove violinista cambrilenc, Apel·les Carod, seran els encarregats de tancar el III Cicle de Concerts a Centcelles, que ha presentat cada dijous del mes de juliol una proposta musical de qualitat a la vil·la romana de Centcelles.  Aquesta ha estat la tercera edició d’aquest cicle de concerts, organitzat per l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i Repsol. El concert d’Apel·les Carod Quartet és un dels actes previs a la Festa Major d’Estiu de Sant Feliu a Constant (del 25 de juliol al 4 d’agost).

El violinista Apel·les Carod presenta un nou quartet amb tres figures de primera línea del panorama jazzístic català; a més del contrabaixista Manel Fortià, col·laborador ja habitual, la banda compta amb la presència especial del bateria David Xirgu i del guitarrista Dani Pérez, tots dos músics de gran prestigi i llarga trajectòria. Posant les seves pròpies composicions en les mans d’aquest músic, el violinista busca fer sonar la seva música millor que mai: fresca, espontània i intensa alhora que madura, reflexiva i introspectiva.

Apel·les Carod, primer graduat en violí jazz a l’estat espanyol (2010-2015, ESMUC), ha estat guardonat dues vegades amb el segon premi a la International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition en les dues primers edicions d’aquest certamen celebrat a Cracòvia (Polònia) els anys 2014 i 2016. Ha liderat les seves pròpies formacions (Apel·les Cardo Trio, Quartet i Septet), i ha tocat o col·laborat amb grups i artistes de diferentes estils com Txarango, Raynald Colom, Els Pets, David Mauricio, Taulant Mehmeti, Stanislaw Slowinski, Pawel Kaczmarczyk, A Strings Affair, Eclectic Colour Orchestra, Esmuc Jazz Project, Aupa Quartet, Albert Bello, Lecirke o Roger Benet, entre d’altres. És professor de violí jazz al Taller de Música Esola, al Taller de Músics ESEM (Escola Superior d’Estudis Musicals), i a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Com és habitual, s’iniciarà a les 20.30 h. i l’entrada és gratuïta.

Back to top