Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comencen les obres de construcció del nou dipòsit d’aigua a les Forques

El passat mes de juny es van iniciar les obres de construcció d’un nou dipòsit d’aigua amb capacitat de 2000 metres cúbics a la zona de Les Forques, a Constantí. Les obres de construcció, que tenen un termini d’execució aproximat d’uns 5 mesos, són conseqüència de la inoperabilitat i deficiències del dipòsit antic, que obligaven a la seva substitució. Entre elles, el dipòsit vell presentava greus defectes que afectaven a la seva capacitat d’emmagatzematge. A més, tenia fuites importants provocades per les diferents fissures que no permetien aprofitar la seva capacitat de regulació al 100%. Així mateix, els costos de reparació del dipòsit eren molt elevats en comparació a altres solucions presentades. Per tots aquests motius, es va prendre la decisió de desmantellar-lo.

El projecte de construcció del nou dipòsit s’organitza  en una única planta i queda distribuït en tres edificacions: d’una banda, la construcció del nou dipòsit, i a més, dues casetes d’instal·lacions. Aquestes noves edificacions venen a substituir a les existents, que es trobaven en mal estat i seran derrocades. La nova superfície construïda serà de 397’60 m2 per al dipòsit, i de 25,56 m2 i 81,43 m2 per a les casetes de filtres i de bombeig respectivament.

L’execució del nou dipòsit circular de 2.000 m3, es farà amb estructura portant de murs de formigó armat executats in situ, sobre la superfície que ocupava el dipòsit enderrocat. Les obres tenen un import de 559.124,58 euros i compten amb una subvenció de l’ACA de 182.262,66 euros

 

 

Back to top