Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Associació Amics de la Colla C.O.C.A organitza aquest dissabte la festa #laveïnadragonina

Aquest dissabte 19 d’octubre tindrà lloc la jornada festiva #laveïnadragonina, que un any més organitza l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A, un any més. Durant tot el dia s’han organitzat tot un seguit d’activitats al voltant d’aquest emblemàtic element del bestiari popular constantinenc, que portaran fins al municipi diverses colles convidades amb els seus elements del bestiari per sumar-se a aquesta celebració. Les activitats s’allargaran fins al vespre amb la celebració d’un correfoc de final de festa. Aquest any, la Plaça de les Escoles Velles serà l’espai central d’activitats. Des de les 10 del matí i fins el final de la jornada, s’hi instal•larà un mercat d’artesania.

A les 11 del matí s’iniciarà una trobada de bandes de percussió i s’iniciarà una cercavila pels carrers, fent parada a diverses places del municipi. Les colles participants d’aquesta trobada seran: el grup de percussió de l’Escola Municipal de Música Rafel Gibert Recasens de Constantí, Riudoms, Perafort, Copdecap de Cambrils, Hospitalet de l’Infant, Santa Coloma de Gramanet i la Canonja.

A les 14 h, tindrà lloc una barbacoa electrònica oberta a tothom, a l’Avinguda Onze de Setembre, amb sessió musical a càrrec de Dj Rayo.

Ja a la tarda, a les 17 h, s’iniciarà la plantada de bestiari. A les 18.30 h, s’entregarà el premi #laveinadragonina 2019 al mèrit ciutadà, i a partir de les 19 h. començarà el correfoc de final de festa amb un recorregut que anirà des de la Plaça de les Escoles Velles fins a la Plaça de la generalitat, on totes les colles participants faran un ball de lluïment. Aquest any, el correfoc comptarà amb la participació del Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaià, l’Au Fènix de la Pobla de Mafumet, el Drac del Morell, la Cabra Petita de Reus, i com no, la Dragonina de Constantí.

La campanya #laveinadragonina, que arriba ja a la seva quarta edició, es basa en personificar la Dragonina com una veïna més del municipi i que els nens i nenes la identifiquin com un element de l’imaginari popular.

Back to top