Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí aprova una Declaració Institucional per reclamar millores en la seguretat a la indústria química

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat en la sessió ordinària celebrada  aquest dijous 30 de gener una Declaració Institucional, acordada per tots els grups municipals amb representació al consistori, en referència a l’accident que es va produir a l’empresa química IQOXE, a la Canonja, el passat 14 de gener. La declaració mostra el condol i el suport de l’Ajuntament a les famílies de les persones que van perdre la vida en el fatídic accident. També s’apel·la als organismes i autoritats oficials per tal que determinin les causes de l’accident i els seus responsables. En la línia de les propostes plantejades aquesta setmana a la taula de treball d’alcaldes de municipis de l’entorn dels polígons petroquímics, s’estableix la necessitat de retornar la gestió directa de les emergències al territori, mitjançant la recuperació de l’anterior PLASEQTA .

A més, s’incideix en la corresponsabilitat de tots els sectors implicats (empreses, sindicats, institucions i societat civil) per desenvolupar un treball conjunt i un front comú, i “per donar suport a un sector industrial que ha de ser sostenible,segur,net i font de treball digne i de riquesa per al territori”. A més, l’Ajuntament de Constantí assumeix el repte de ser la veu del territori i vetllar per tal que, des del colideratge territorial, “s’impulsin polítiques reals i efectives que millorin les condicions del sector de la indústria, el medi ambient i la salut.”

D’altra banda, s’ha aprovat també una moció conjunta per part de tots els grups municipals referida als greus danys patits a tot el país i en especial al Delta de l’Ebre amb motiu del temporal Glòria. L’Ajuntament de Constantí acorda i es compromet a donar el seu suport als municipis afectats per tal de sol·licitar a l’Administració General de l’Estat i, en el seu cas, a la Generalitat de Catalunya, la declaració dels respectius termes municipals com a zones afectades per una emergència de protecció civil (zona catastròfica).

A més d’aquestes mocions, el Ple també va aprovar un conveni de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili  i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica per a la 1ª Fase del Projecte d’estudi i difusió de la vil·la romana de Mas dels Frares, ubicada al terme  municipal de Constantí. El projecte vol desenvolupar la recuperació patrimonial del jaciment, amb treballs d’arqueologia experimental en base a un possible centre d’explotació vinícola d’època romana. Aquesta recerca es vol vincular amb les activitats formatives que es desenvolupen els estudiants d’enologia de la URV al Celler Experimental de mas dels Frares.

El ple d’aquest dijous també va aprovar un informe de Pla anual de Control Financer del 2019, que s’executarà durant aquest 2020

Finalment, també es va aprovar el calendari de Festes locals per a l’any 2021. Aquests dies festius al municipi seran el 20 de gener (dimecres) i el 2 d’agost (dilluns)

 

 

Back to top