Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí presenta la primera edició del Premi Centcelles de composició musical

Aquest dijous 20 de febrer s’ha fet la presentació de la Primera edició del Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí,  l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i el patrocini de REPSOL.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constanti, Oscar Sánchez, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny. També hi han estat presents Remei Tell, en representació de l’Associació d’Amics de la Música de Constantí; Josep Boada, director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”; i el músic constantinenc Joan Reig.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és fomentar la creació musical i difondre les obres musicals dels compositors actuals. El Premi estableix dues categories: 1)-a partir dels 18 anys, i 2)-fins als 17 anys d’edat. En aquesta 1a edició, les obres hauran d’estar escrites per a una formació, amb un màxim de 6 intèrprets, conformada per les especialitats instrumentals seleccionades pel propi autor. L’estil, l’escriptura i l’estructura de l’obra és completament lliure i les obres han de ser completament inèdites. No s’han d’haver interpretat, publicat o difós anteriorment.

El Jurat d’aquest Premi de Composició Centcelles estarà format per professionals en l’àmbit de la música. L’obra premiada en la 1a categoria s’estrenarà en un dels concerts del Cicle de Concerts a Centcelles, durant el juliol de 2020. El guanyador d’aquesta categoria rebrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros.

Pel que fa l’obra premiada en la 2a categoria s’estrenarà en algun esdeveniment, a concretar, que tingui lloc a Constantí, durant el mateix any i, del qual, s’informarà amb anel·lació. El guanyador rebrà un val per valor de 250 Euros per a la compra de material musical.

Les obres guanyadores seran enregistrades i es difondran a través de l’emissora Constantí Ràdio. La data límit de presentació de les partitures és el dijous 28 de maig de 2020.                                                

Back to top