Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Un grup de 24 voluntaris coordinats per l’Ajuntament de Constantí ofereixen el servei de suport a la gent gran

Un total de 24 persones s’han inscrit com a voluntaris i voluntàries a Constantí per donar servei a les persones grans i en situació de vulnerabilitat del municipi que no poden sortir de casa durant el confinament  perquè són col·lectius de risc i estan soles. El passat divendres es realitzava el primer servei a càrrec d’una de les voluntàries, que es va encarregar de portar la compra a una de les persones grans que va demanar suport. Aquest dilluns, el grup de voluntaris i voluntàries donaran suport al servei que es realitza des de Càritas.

L’Ajuntament de Constantí ha posat en marxa, amb la col·laboració de Càritas Parroquial, aquest servei de voluntariat per fer front a les necessitats que puguin derivar-se de la situació d’emergència social provocada pel coronavirus.

Durant la passada setmana, des de l’Ajuntament s’han fet trucades a prop d’unes 400 persones majors de 75 anys per saber com es troben, si tenen cobertura familiar, i oferir-los la possibilitat d’acollir-se a aquest servei de suport. A més, des del Consell Comarcal del Tarragonès i del CAP de Constantí s’està fent un seguiment a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Aquestes persones voluntàries s’encarregaran de fer-los arribar aliments, medicaments o cobrir altres necessitats bàsiques. Les persones que formen part del grup de voluntaris compleixen les garanties i els protocols de salut pública pel que fa higiene, distàncies i seguretat i porten una targeta identificativa de l’Ajuntament que acredita que estan realitzant aquesta tasca de suport.

Des de l’Ajuntament de Constantí, s’ha creat també una comissió de seguiment, per tal de coordinar les actuacions i fer un control del desenvolupament d’aquesta activitat. A més, des del consistori es recorda que en cas d’urgència us podeu dirigir telefònicament a l’Ajuntament a través del número 977.520.521 (de Dilluns a Divendres) en horari de 9.00 a 14.00 hores, i fora d’aquest horari en el telèfon de la Policia Local 977.524.001

Back to top