Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí tancarà el carrer Major al trànsit de vehicles durant els caps de setmana de maig

L’Ajuntament de Constantí ha informat que, una vegada valorats tots els aspectes de mobilitat i seguretat viària, a partir d’aquest cap de setmana i durant la resta de caps de setmana del mes de maig es tancarà provisionalment el carrer Major al trànsit de vehicles. La mesura que implementarà l’Ajuntament comportarà la peatonalització del tram superior del carrer Major (des de la cruïlla amb el carrer Sant Pere fins al carrer Sant Vicenç).

D’aquesta manera, es permetrà l’ampliació de les terrasses dels bars i establiments públics que necessitin més espai per col·locar taules i cadires sempre que s’adoptin les mesures de seguretat i distanciament social establertes en la nova normativa de sanitat (Ordre SND 399/2020, de 9 de maig). Cal tenir present que, com estableix la normativa durant aquesta Fase 1 del desconfinament, en cap cas no es podrà superar el 50% de les taules permeses a l’any immediatament anterior en base a la corresponent llicència municipal.

Es tracta d’una nova mesura municipal adreçada als bars i establiments que vegin reduïda la seva capacitat d’acollir clients mentre duri la fase de desescalada programada pel govern.

A més, aquesta mesura permetrà que els ciutadans i ciutadanes que surtin a passejar o a fer exercici durant les franges horàries permeses, puguin respectar amb més facilitat les distàncies de seguretat.
Aquesta iniciativa, que en funció de la seva acceptació es podria mantenir durant els propers mesos, es podrà fer extensiva a altres zones del nucli urbà un cop s’estudiï i es valori des d’una perspectiva de mobilitat i seguretat vial.

Back to top