Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Biblioteca Municipal torna a engegar el projecte “Mirmiga” amb la col•laboració de les escoles del municipi

Aquesta setmana s’ha tornat a posar en marxa el projecte “Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau!” que promou la Biblioteca Municipal de Constantí en col·laboració amb les escoles del municipi: Escola Centcelles i Escola Mn Ramon Bergadà. Es tracta d’una de les activitats periòdiques que s’organitzen des de fa anys en el calendari d’activitats de la Biblioteca. Tenint en compte la situació actual per la Covid-19 i seguint les recomanacions sanitàries, durant aquest curs s’aplicarà un protocol amb un seguit de mesures de prevenció i seguretat. Les visites es realitzaran amb grups estables i amb totes les mesures d’higiene i seguretat: l’ús de mascareta, la higiene de mans i el manteniment de la distància de seguretat. A més, aquest any les visites setmanals es faran amb grups exclusius de cadascuna de les escoles, de manera que no hi haurà interacció entre grups d’escoles diferents en un mateix dia.

A través d’aquest projecte tots els escolars del municipi realitzen una visita per trimestre a la Biblioteca. Aquestes visites es divideixen en dues parts: una activitat d’animació a la lectura a càrrec d’un contacontes professional i una sessió de formació d’usuaris sobre el funcionament de la biblioteca a càrrec del personal bibliotecari. El projecte es ve desenvolupant a la Biblioteca Municipal des de l’any 2012, tot i que parteix de l’experiència acumulada amb un projecte similiar que es va iniciar el 2007. Es tracta d’un projecte destinat a tots els escolars d’Infantil i Primària de Constantí

El passat 14 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, es posava en marxa l’horari d’’hivern a la Biblioteca, que s’ha ampliat aquest any. A banda de les visites escolars, també s’han reiniciat activitats habituals com el Club de Lectura o el Club de Lectura Juvenil, que també aplicaran les mesures d’higiene i seguretat corresponents.

Pel que fa a activitats com les sessions de contes infantils, tenint en compte les limitacions d’aforament a causa de la pandèmia, aquest any es realitzaran de manera excpecional a l’aire lliure i els dissabtes al matí. Per tal de participar en aquestes actrivitats, caldrà demanar cita prèvia.

 

 

 

 

Back to top