Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí i la Fundació Johan Cruyff signen un conveni de col•laboració per a la instal•lació d’un Cruyff Court al municipi

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, i la directora de la Fundació Johan Cruyff, Pati Roura, han signat aquest dilluns 1 de febrer un conveni de col·laboració per a la instal·lació d’un Cruyff Court (camp de futbol de gespa artificial) a Constantí. A l’acte també hi han assistit el regidor d’esports de l’Ajuntament, Jordi Pérez, i Sander Waare, Subdirector de la Fundació Johan Cruyff. Aquest nou espai esportiu s’ubicarà a la Plaça de la Generalitat, al Grup Centcelles.

Aquesta iniciativa de la Fundació Cruyff és el fruit de l’aliança amb la Fundació “la Caixa” i la Fundació Barça per a la construcció, manteniment i dinamització d’un total de 15 Cruyff Courts, per fomentar la inclusió social d’infants i joves a través de la pràctica de l’esport. Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d’ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l’esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal.

L’Ajuntament de Constantí, a través de la seva regidoria d’Esports, ha volgut adherir-se a aquests objectius amb la finalitat que aquest nou espai esportiu es converteixi en una referència al municipi per atendre les necessitats esportives i de lleure dels infants i joves.

Segons el conveni signat, que té una vigència de quatre anys, se celebraran a Constantí tres projectes anuals específics en aquest camp de futbol: el “Cruyff Courts 6vs6”, un torneig escolar per a nois i noies de 10 a 12 anys ; un esdeveniment de “Futbol per a joves amb capacitats diverses” i el projecte “Cruyff Foundation Community Program”, amb l’objectiu que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig i de conformitat amb el model establert per la Fundació Cruyff.

El cost de la instal·lació és de 128.363,09 €uros, que finançarà íntegrament la Fundació Johan Cruyff, mentre que l’Ajuntament de Constantí n’assumirà la gestió de l’activitat en el dia a dia i el futur manteniment de la instal·lació.

La Fundació Johan Cruyff té com a finalitat ajudar, promoure i finançar la pràctica de l’esport, incentivant projectes amb l’objectiu d’aconseguir el benestar físic, psíquic i sensorial de nens i nenes, mitjançant activitats lúdiques, exercici físic i pràctica esportiva. Alhora, també fomenta l’oferta d’activitats esportives per aconseguir la integració social i cultural i posa en valor les normes i els valors socials, el respecte i el treball en equip.

 

Back to top