Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí celebra uns Tres Tombs simbòlics amb la benedicció del carro de Sant Antoni

Constantí ha organitzat aquest diumenge 28 de febrer un acte purament simbòlic per celebrar els Tres Tombs, una de les cites culturals amb més tradició i arrelament popular al municipi. Lluny des actes multitudinaris que cada any caracteritzen aquesta celebració amb la tradicional desfilada de carros, cavalls i traginers pels carrers del nucli antic del poble, l’esmorzar a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer o el dinar popular al Pavelló, la celebració d’enguany s’ha vist reduïda a una sortida simbòlica del carro de Sant Antoni.

Malgrat la situació sanitària i la impossibilitat d’organitzar actes multitudinaris, l’organització ha volgut mantenir aquesta celebració amb els elements més simbòlics de la jornada festiva que cada any s’organitza  a Constantí l’últim diumenge del mes de febrer.

Una reduïda comitiva ha conduït el carro amb la imatge de Sant Antoni fins al davant del Centre Parroquial, on s’ha fet la tradicional benedicció. Els membres de la comitiva portaven també la bandera del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu, que lluïa un crespó negre com a homenatge a Josep Plana “Salin” qui va ser president del Cercle i principal impulsor dels Tres Tombs a Constantí, que va morir fa poques setmanes.

Els Tres Tombs de Constantí, que cada any organitza el Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu, arribaven aquest any a la seva XXXIV edició. Al llarg de totes aquesta edicions aquesta jornada que combina festa, tradició i cultura popular, s’han caracteritzat al llarg per la seva gran participació i seguiment al municipi.

Back to top