Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí commemora el Dia Internacional del Poble Gitano

Aquest dijous 8 d’abril s’ha celebrat el Dia Internacional del Poble Gitano amb la Lectura d’un Manifest i amb la participació d’una representació de l’Associació Gitana Catalana de Constantí i de l’Associació Gitana de Dones de Constantí. L’acte, que s’ha fet a la Plaça Pau Casals, ha comptat també amb la presència de diversos representants de l’Ajuntament de Constantí, encapçalats per l’alcalde Óscar Sánchez.

Durant la lectura del manifest s’ha volgut reivindicar la unitat,solidaritat i el reconeixement amb el poble gitano. Aquest any s’ha destacat el context tan complicat que estem vivint a causa de la pandèmia i s’han denunciat algunes conductes i situacions discriminatòries que s’han posat de manifest en contra de la comunitat gitana durant la crisi sanitària.

Des de l’Ajuntament de Constantí s’ha volgut, un any més, destacar la tasca de les associons gitanes de Constantí, que treballen per la integració, la convivència i el desenvolupament de la comunitat gitana al nostre municipi. Durant l’acte, representants de la comunitat gitana han fet entrega simbòlica a l’Ajuntament de la bandera del poble gitano.

Aquest dia commemora el Primer Congrés Mundial Gitano, celebrat a un barri al sud de Londres el 8 d’abril de 1971, on es van aprovar entre d’altres qüestions, la bandera, l’himne i el dia internacional del poble gitano.

Back to top