Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

EL NOSTRE COMERÇ: El Raconet de la Pina, roba i complements amb l’essència del producte artesà de proximitat

Tot just ara fa 5 anys, la Dolors Garcia obria El Raconet de la Pina, una botiga situada al carrer Sant Pere número 8 en la que hi podeu trobar, a preus assequibles, tot tipus de peces de roba i complements de qualitat tant per a dona com per a home, amb un tret essencial i diferenciador: l’aposta pel producte artesà i de proximitat. La Dolors, a qui molts coneixen com “la dona de Batllori” o “la Pina”, explica que l’origen del nom de la botiga està dedicat al seu fillol, l’Albert, que “des de ben petitet fins a dia d’avui em segueix dient Pina”. 

Abans d’obrir la botiga, durant 27 anys la Dolors Garcia va estar treballar a la Papereria Alfor de Tarragona, combinant tasques d’oficina i atenció al públic, i destaca que “moltes de les coses que sé, les vaig aprendre treballant per aquesta gran família”. Una vegada va tancar aquest històric establiment i després d’uns mesos a l’atur, li va passar pel cap obrir el seu propi negoci. Confessa que en un principi aquesta idea “li feia molt de respecte”. Poc a poc es va anar animant i la idea va anar prenent forma. “Tenia clar que volia oferir un tipus de producte que no es pogués trobar al poble”, explica. Després de descartar possibles opcions com una sabateria o una botiga de llaminadures, es va decantar pel concepte de botiga que té actualment tot i que progressivament hi ha anat incorporant “cosetes noves”.

Al Raconet de la Pina s’hi pot trobar tot tipus de roba de dona “des de talla única fins a la 3XL, tant juvenil com clàssica, de diferents qualitats i a preus assequibles”, a més de complements com “bosses de tots els tamanys, motxilles, moneders, bitlleters, mocadors o targeters” i també complements per a home com “bandoleres, bosses, carteres, bufandes, cinturons i polseres”. Tant la roba com els complements són únics, una sola peça per a cada model i color.

La Dolors destaca que sempre li ha agradat “el producte artesà” i que aquesta era una premisa que des de bon principi volia incorporar a la botiga. Explica que va començar “treballant amb una artesana i actualment ja en són vuit. Sis d’elles són del poble i em fan des de collarets, polseres, agulles de pit, joiers i caixes decorades, arracades, anells, mascaretes, cistells, bosses texanes, diademes de flors, lletres decorades, cerveses artesanes, treballs de fusta i ulleres”. La Dolors subratlla que aquest és el seu tret diferencial, “tenir producte artesà i de proximitat”. A banda de tot aquest ampli ventall de productes també ha anat incorporant “el calçat, sabates, sabatilles i servei de reparació de calçat” i tot el que li demanin, afegint que “si no ho tinc, ho busco. El meu proveïdor coneix l’espai del que disposo i compro tot allò que necessito”. Bàsicament, la gent gran és la més agraïda amb aquest tipus de servei i així li reconeixen, ja que això evita que s’hagin de desplaçar del poble.

A la Dolors li encanta el tracte de cara al públic i és defineix com “una emprenedora incansable, sempre pensant i buscant per tal d’oferir novetats”. La seva filosofia és la d’assessorar i aconsellar el client de forma “honesta i transparent i, sobretot, sempre amb un somriure i amabilitat”. Explica que “no tinc mai un no per resposta. Sempre intento buscar una solució”.

Assumeix que “res no serà igual després de la pandèmia, ja que durant el confinament la gent s’ha acostumat al comerç online”. Tot i això fa una crida per tal “d’evitar, entre tots, que el petit comerç desaparegui” afegint que “els carrers es quedarien molt tristos sense la llum de les botigues”. Per acabar, la Dolors Garcia recorda que el dia 14 d’abril farà 5 anys des que va obrir El Raconet de la Pina i aprofita per fer un agraïment molt sincer i és que com ella diu “això no hauria estat possible sense totes aquelles persones que han confiat en mi. Vull seguir creixent amb vosaltres”.

Fotos: Fortuny Fotògrafs

Back to top