Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comença la Setmana Cultural amb prop d’una vintena d’activitats programades

Constantí inicia aquesta setmana la programació de la Setmana Cultural amb una vintena d’activitats que s’allargaran fins el 24 de maig. Aquesta serà una Setmana Cultural adaptada a l’actual situació sanitària a causa de la pandèmia que ha obligat a descartar alguns dels actes habituals d’altres anys dintre d’aquest cicle. Pel que fa a les activitats programades es mantenen la majoria d’activitats que es poden realitzar a l’aire lliure i adaptant el seu format a les mesures sanitàries i de seguretat.

Els actes començaran el dijous 22 d’abril amb la inauguració de l’exposició fotogràfica “Somnis d’infantesa i joventut” d’Isabel Soriano, a la Plaça de les Escoles Velles. Seguidament, s’iniciaran les activitats prèvies a la Diada de Sant Jordi amb la inauguració del balcó de l’Ajuntament elaborada pel Centre de Dia i les actuacions musicals que l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” oferirà des de diferents balcons emblemàtics del municipi.

El 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, recupera la celebració al carrer amb les parades d’entitats i associacions al carrer Major. Durant tot el dia es podrà gaudir també de l’exposició “Constantí, s’omple de roses per Sant Jordi”, que ha comptat amb la col·laboració d’ entitats i persones voluntàries; també al llarg de tot el dia, a la Plaça de les Escoles Velles, es podrà gaudir d’una mostra del bestiari, amb els vestits i els elements del Seguici Popular constantinenc.

A banda dels actes de Sant Jordi, cal destacar la presentació del llibre “Esqueixos” de l’escriptor local Xavier Reinoso, que tindrà lloc el dissabte 24 d’abril al conjunt monumental de Centcelles. Durant l’última setmana del mes d’abril es farà el lliurament dels contes de la col·lecció “Cap infant sense conte” als centres educatius del municipi (26 abril), un festival Flamenco a càrrec de l’Associació Gitana de Constantí (27 abril), una xerrada sobre el càncer a càrrec de l’Associació contra el Càncer de Tarragona (28 abril) i un Recital de l’Associació Literària de Constantí (30 abril). Una de les novetats, serà una sessió del Senat de la Gent Gran, oberta al públic, que es farà el dimecres 28 d’abril a la Plaça dels Drets Humans. Del 27 al 30 d’abril, a la Biblioteca Municipal, es podrà veure l’exposició: “Canvia el xip. Recicla’ls”, organitzada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat i l’Agència de Residus de Catalunya.

Les activitats continuaran durant el mes de maig amb una visita al Celler experimental de l’Escola d’Enologia de la URV a la vil·la romana en procés d’excavació de Mas dels Frares (8 maig), i amb diverses activitats a la Biblioteca Municipal, com un Club de Lectura Juvenil i una sessió de contes i taller infantil de màgia  (22 maig) o un Taller sobre reparació d’aparells elèctrics i electrònics (24 de maig).

Podeu consultar tota la programació de la Setmana Cultural a:

Back to top