Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí presenta el pla d’inversions per al període 2021-2024

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest dijous 6 de maig les actuacions previstes en Gran Pla d’inversions 2021-2024 aprovat en Ple Extraordinari durant aquest mes d’abril per unanimitat de tots els grups municipals. L’acte s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, els portaveus dels grups muncipals Sílvia Puerto (Compromís per Constantí) i Josep M. Franquès (Junts per Constantí), i altres representants del consistori.

Durant la presentació s’han repassat totes i cadascuna de les actuacions que preveu aquest ambiciós pla de 7.036.009 26 €, sense precedents al municipi, destinat a millorar la qualitat de vida i els serveis que es presten a la ciutadania i que, al mateix temps, contribuirà a la reactivació de la inversió i l’activitat econòmica. 

En el llistat d’actuacions previstes destaquen:

  • Els 2 milions d’euros per a la transformació de l’auditori iniciat l’any 2011, replantejant un nou espai cultural de referència a Constantí. Un projecte en el que s’està treballant des de fa més d’un any de manera conjunta entre tots els Grups Municipals amb l’objectiu d’atorgar-li més funcionalitat.
  • Es preveu destinar 1.820.000 euros en obres de renovació integral dels carrers Sant Pere i Major (des de la plaça de les escoles velles fins a la rotonda de sortida a Tarragona).
  • A més, es destinaran 500.000 euros d’inversió en patrimoni: amb el projecte de rehabilitació de la muralla i l’antic refugi.
  • Tanmateix es contempla una partida de 100.000 euros per a l’ampliació i reparació del cementiri municipal. 
  • D’altra banda, s’inclouen també altres inversions com són: el projecte executiu del nou complex esportiu amb piscina coberta (180.000 euros), la construcció de la sala de vetlles (400.000 euros), la primera fase de renovació de les voreres del Grup Centcelles (278.368,72 euros), la renovació integral del carrer Serapi (200.672,73 euros) i la construcció d’una pista multiesportiva i skate a l’Avinguda Andorra (100.000 euros), un projecte de rutes a peu i en bicileta (20.000 euros), la millora de vials i senyalització i construcció d’una rotonda al PIC (362.318 euros), arranjament de camins rurals (20.000 euros), i intervencions a la xarxa d’aigua amb la renovació dels Pous Pastolí,dels Horts i millores en el Dipòsit  (150.000 euros), entre d’altres.

  • Per implementar aquest pla d’inversions s’ha aprovat una modificació de crèdit amb un suplement que s’afegeix als pressupostos de 2021 per un import de 4.952.318, 88 euros, que es finançaran, d’una banda, amb el romanent de tresoreria resultant de la liquidació de l’exercici anterior per import de 452.318,88 , i d’altra banda , amb la contractació d’un préstec de 4,5 milions a llarg termini (12 anys). A més, es contemplen inversions amb fons propis (83.300 euros), inversions a finançar amb incorporació de romanents (841.348,93 euros), i les inversions procedents de la venda d’una finca del Polígon (1.159.041,45 euros)

Cal remarcar que tot aquest pla es realitzarà sense cap increment d’impostos municipals.

Back to top