Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’entreguen els XIV Premis Literaris Constantí en una edició amb rècord de participació

Constantí ha celebrat aquest diumenge 30 de maig l’acte d’entrega de la 14a edició dels Premis Literaris de l’any 2020. Aquest any, l’entrega dels Premis s’ha fet més tard del que és habitual a causa de la pandèmia i és que normalment aquesta festa literària s’acostumava a fer durant la Festa Major d’Hivern. A més, durant aquesta edició s’ha estrenat una nova ubicació per a l’acte, el Parc de les Escoles Velles. Una altra de les novetats d’enguany ha estat la participació d’una formació instrumental de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, un Quartet de saxos integrat per: Arnau Alfocea, Eder Candel, David Navarro i Lluís Torrents, sota la direcció de Josep Boada.

Silva Editorial, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, han promogut un any més aquests Premis Literaris que han arribat a la seva XIV edició, aquest any centrats en la temàtica “Relats d’història” i amb una xifra de participació rècord que ha arribat fins als 581 treballs presentats a concurs, dividits en 4 categories: la d’adults (a partir dels 21 anys), la de júniors (de 17 a 21 anys), la de joves (de 13 a 16 anys), i la d’infants (fins als 12 anys). En aquestes categories, s’ha volgut fer un reconeixement especial, per la seva col·laboració, a l’escola Mn. Ramon Bergadà i l’Institut de Constantí, el col·legi Turó de Constantí, l’IES Campclar, l’IES Sant Pere i Sant Pau, i els col·legis Sant Josep i Maria Rosa Molas de Reus.

Durant l’acte d’entrega dels premis, s’ha presentat també el llibre “Relats d’història”, que recull un total de 99 treballs (com a guanyadors i finalistes) presentats a concurs, en català i castellà, tenint en compte la participació d’escriptors no només locals, sinó que un any més s’han presentat treballs procedents de tot el món, i amb gèneres i temàtiques ben variades: la vivència personal d’un moment o un succés històric, l’evolució d’un poble, l’opinió sobre uns fets, la recerca dels nostres orígens comuns, la revelació d’un episodi inèdit, un paisatge amb figures, una llegenda històrica, una crònica local o general, i d’altres.

Els guanyadors d’aquesta 14a edició dels Premis Literaris han estat els següents: en categoria d’adults, Alberto de Frutos Dávalos amb “El hombre que salvó a San Juan de la Cruz”. En categoria júnior, el primer premi ha estat per Júlia Torné Español, amb “L’era de la nostra resistència”; en categoria de joves el primer premi ha recaigut en Daniel Molina Mohedano amb “Històries del viatger del temps”. I finalment, la guanyadora en categoria infantil ha estat Martina León amb “Un viaje a la antigüedad”.

Un any més, a iniciativa de l’Ajuntament de Constantí, tots els participants al concurs van rebre una entrada per poder realitzar una visita gratuïta a la vil·la romana de Centcelles.

Back to top