Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El director i compositor Xavier Pagès-Corella, guanyador del 1r Premi de Composició Centcelles

Aquest dilluns 5 de juliol s’ha donat a conèixer l’autor i l’obra guanyadora  del Premi Centcelles de Composició Musical,  convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i el patrocini de REPSOL.

El veredicte s’ha fet públic en un acte celebrat al Conjunt monumental de Centcelles que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constanti, Oscar Sánchez, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny. També hi han estat presents Mònica Borrell (directora del MNAT), Josep Bertran (responsable de comunicació de Repsol), Remei Tell, en representació de l’Associació d’Amics de la Música de Constantí; Josep Boada, director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”; i el músic constantinenc Joan Reig. A més, també han estat presents els músics que han format part del Jurat.

Durant l’acte s’ha fet entrega del premi al guanyador d’aquesta primera edició del Premi, que ha estat el director i compositor barceloní, Xavier Pagès-Corella (Sant Pere de Ribes, 1971), amb l’obra “Byobu”, de la qual el Jurat n’ha destacat que “contempla un llenguatge sòlid i treballat fent referencia a una idea extramusical, l’equilibri d’una obra poètica amb el discurs sonor”. Amb un extraordinari currículum, Xavier Pagès-Corella ha guanyat diferents premis nacionals i  internacional i ha dirigit diferents formacions orquestrals i grups especialitzats en el repertori contemporani. Des del 2004 al 2009 ha estat director titular de la Cobla Sant Jordi, des del 2017 del Barcelona Modern Ensemble, i des del 2021 és director associat de l’Orquestra de Cambra Catalana. Des de l’any 2015, és professor del Conservatori Superior de Música del Liceu.

El Jurat d’aquest Premi de Composició Centcelles ha estat format per professionals en l’àmbit de la música. El jurat ha volgut constatar l’alt nivell de les obres i, especialment, la gran participació i l’ interès que es mostra en general per la composició d’obres per tal d’ampliar el repertori actual

L’obra premiada s’estrenarà en el concert que tancarà  del Cicle de Concerts a Centcelles, el pròxim 29 de juliol, i serà interpretada pel Quartet Gerhard. A més, el guanyador, rebrà un premi de 3.000 €uros en metàl·lic

Des de l’organització s’ha volgut destacar l’èxit d’aquesta primera convocatòria, amb un total de 27 treballs presentats a concurs. Les obres presentades havien de ser completament inèdites i estar escrites per a una formació de quartet de corda estàndard.

Back to top