Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Les Forques Teatre presenta la recreació del bateig del rei Jaume II

El passat divendres 16 de juliol va tenir lloc la representació teatral de l’obra “El Bateig d’un rei”, a càrrec de Les Forques Teatre Associació Amics del Teatre de Constantí.  Aquesta recreació teatral parteix del guió de l’historiador local Ferran Marín, basant-se en els estudis de l’historiador i escriptor Ferran Soldevila sobre el rei Jaume II. L’obra se centra en el bateig del rei Jaume II, que es va celebrar a Constantí el 29 de setembre de 1267 quan l’infant Jaume, futur Jaume II d’Aragó, va ser batejat a l’antiga església romànica de Sant Feliu de Constantí

L’obra va ser protagonitzada per actors i actrius constantinencs amb la direcció artística de Marc Cardó, director del grup de Teatre Emfapatir i del Grup de Dames i Vells de Constantí i president de les Forques Teatre. Tot i que inicialment s’havien previst diverses localitzacions pels carrers i espais del Constantí medieval per a cadascuna de les escenes de l’obra, la normativa sanitària va fer que finalment l’obra es desenvolupés en un únic escenari, la Plaça del Castell, amb aforament limitat i amb tot el públic assegut i amb mascareta donant compliment a les mesures de seguretat i prevenció.

L’obra de teatre s’emmarcava dintre del cicle d’activitats “Fem Estiu, Fem Constantí”, que compta amb la col·laboració de diverses entitats i associacions del municipi. Aquesta ha estat la segona vegada que s’ha representat aquesta obra, que va ser estrenada per primera vegada el 29 de setembre de l’any 2018, amb motiu del 751 aniversari del bateig del Rei Jaume II a l’església vella de Constantí.

Les activitats per descobrir i posar en valor els carrers i espais del Constantí medieval continuaran aquest pròxim dimarts 20 de juliol, amb una visita guiada nocturna que comptarà amb l’acompanyament del guia cultural Ferran Marín

Back to top