Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

EL NOSTRE COMERÇ: Tonelería Hnos. Sierra, artesania i bon tracte en una de les últimes generacions de boters a Catalunya

Al número 6 del carrer Serapi hi trobem la Tonelería Hnos. Sierra. En aquest espai s’hi respira la tradició d’un dels oficis més antics que existeix, el de boter. Els germans Francisco (Curro) i Miguel Sierra són una de las últimes generacions de boters que encara queden a Catalunya.

Expliquen que el negoci el va iniciar el seu pare, Francisco Sierra, a mitjans dels anys 60. Posteriorment, durant els anys 70, va fundar la Boteria “de forma exclusiva amb el seu taller propi, i a dia d’avui, els germans Sierra representem la segona generació de l’ofici”.

A la Tonelería Hnos. Sierra “es fabriquen barrils en fusta de roure i de castanyer des de 2 litres fins a 200 litres”. Els germans Sierra expliquen que també elaboren “per encàrrec tot tipus d’envasos i recipients relacionats amb l’ofici”. En aquest sentit, també realitzen “reparacions i azuelados de barriques per a diferents bodegues”.

A banda de conservar la tradició de l’ofici, la Tonelería Hnos. Sierra manté una marcada filosofia de “servei al client, basada en la qualitat i la garantia del treball realitzat”. En aquesta empresa familiar, regentada pels dos germans, el Curro i el Miguel es defineixen com “unes persones amb gran sentit de la responsabilitat i amb un coneixement ple d’aquest ofici, acreditat per una experiència professional de més de 50 anys”.

Veuen amb certa preocupació el futur del comerç de proximitat, ja que “cada dia es tanquen més establiments”. Durant la pandèmia han hagut de fer front a totes les restriccions i mesures establertes, però han continuat “donant el màxim servei possible als nostres clients”.

Més de 50 anys després que el seu pare iniciés el negoci, la Tonelería Hnos. Sierra continua el llegat d’un ofici i una professió centenària, que manté intacte el seu caràcter purament artesanal.

Back to top