Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’aproven els Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2021

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar en sessió plenària celebrada el 28 de desembre els Premis i Distincions Honorífiques corresponents a l’any 2021. Aquests premis simbolitzen el reconeixement que l’Ajuntament de Constantí ofereix per honorar aquelles persones o entitats que en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria, o al llarg d’aquest últim any (Premis Tulcis), han contribuït a augmentar el bon nom del municipi.

Entre els premis i distincions d’aquest 2021 destaquen el títol de Fill Predilecte que s’entregarà a Joan Molné Español, una persona molt vinculada al món associatiu des de ben jove, bàsicament amb tot el que ha fet referència al món cultural, tradicional i festiu. Cal destacar la seva gran vinculació i col·laboració en diverses entitats locals, com el grup de Teatre, els Armats de Constantí o el futbol, entre d’altres.

El títol de Fill Adoptiu 2021 s’entregarà a Francisco Sierra Delgado. Nascut a Logroño l’any 1960 , ha viscut tota la seva vida a Constantí, on juntament amb el seu germà regenten la Tonelería Hnos Sierra, representant la segona generació d’aquest negoci familiar i mantenint el caràcter purament artesanal de l’ofici centenari de boter. També és una persona molt vinculada al món associatiu col·laborant amb els Armats de Constantí, Els Tres Tombs, el Cercel Cultural, Recreatiu i Esportiu o l’Associació Motoclàssic, entre d’altres.

El Diploma de Plata pels 25 anys d’activitat serà per l’Institut de Constantí, que va néixer l’any 1996 i que aquest 2021 ha celebrat el seu 25è aniversari amb el lema “25 anys educant i fent poble”, un clar reflex del sentiment d’estima i integració de la comunitat educativa cap al municipi.

Finalment, el diploma de bronze amb motiu dels 10 anys de la represa de l’entitat serà pel Ball de Diable de Constantí. Nascut l’any 1988, i després d’uns anys de parèntesi, el Ball de Diables va reprendre la seva activitat l’any 2011 impulsat per un grup de joves constantinencs.

Els Premis i Distincions Honorífiques s’entregaran un any més en el marc del Pregó de la Festa Major d’Hivern el pròxim dimecres 19 de gener.

Back to top