Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

EL NOSTRE COMERÇ: Tallers Queralt, història viva d’una empresa familiar especialitzada en la reparació i venda de tractors, maquinària agrícola i jardineria

Situat al c/Les Creus 51-Falset 2,TALLERS QUERALT és una de les empreses familiars amb més història al nostre municipi. El Xavier Queralt i Bergadà n’és l’actual propietari, però TALLERS QUERALT és l’evolució d’una llarga generació de ferrers. El Xavier explica que “el besavi Antón tenia la ferreteria a l’antic carrer General Mola (actualment C/ Les Creus), d’aquest va passar al padrí Agustí, que junt amb els seus fills Josep Mª i Lluís, van viure el traspàs de les mules i els cavalls als primers tractors”. Més tard es va incorporar el seu pare, conegut per tothom com l’Agustinet, qui va seguir al capdavant del negoci, i després s’hi incorporà el seu germà Agus. Actualment, el Xavier és qui està al capdavant del taller “amb un treballador de luxe: l’Agustinet.”

TALLERS QUERALT es dedica a la reparació i venda de tractors, maquinària agrícola i jardineria. Des dels inicis, són representants i taller col·laborador de la prestigiosa marca de tractors JOHN DEERE tot i que també reparen altres marques de tractors i maquinària agrícola. Actualment donen servei de maquinària de jardineria, principalment de la coneguda marca STIHL i de CAMPAGNOLA, marca puntera en eines per a la recol·lecció d’olives i poda d’arbres.

El Xavier explica que “tenim un tracte proper amb els nostres clients, donem un servei amb rapidesa, eficiència i eficàcia per tal que aquests puguin seguir treballant les seves explotacions el més aviat possible”. Les reparacions les fan al seu taller tot i que també ofereixen servei a domicili, en cas que la reparació ho permeti. Darrera de cada reparació, “en busquem la causa i així podem assessorar els nostres clients de com optimitzar el rendiment i vida útil de la seva maquinària”. També donen servei de mecànica ràpida per a cotxes: canvis d’oli, pastilles de fre, reparació de punxades i canvi de pneumàtics.

D’altra banda, TALLERS QUERALT disposa d’un sistema de recollida selectiva dels residus generats de la seva activitat per tal de contribuir a tenir un territori més sostenible.

El Xavier destaca que “som defensors del comerç local i de proximitat, encara que amb les noves tecnologies avui en dia és més difícil”. Afegeix que s’ha pogut veure amb la pandèmia, que la gent ha sigut més consumidora de productes de Km 0 i de qualitat en el sector primari. Malgrat això, desitja que “no sigui un miratge i un bon percentatge de gent segueixi confiant en el comerç local i de proximitat en tots els sectors”.

Per acabar, el Xavier Queralt recorda que quan era petit, el seu padrí Sebastià, que era pagès, li deia: “si el pagès va bé tot anirà bé, si el pagès té bona collita pot invertir els diners en pintar, llavors, el pintor tindrà diners per anar a comprar a plaça, els botiguers tindran diners per arreglar la façana i així successivament”. Tenia tota la raó: el comerç local i de proximitat és com el peix que es mossega la cua, l’un fa a l’altre i genera riquesa al territori.

Back to top