Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Una caminada popular a Sirusa tanca els actes de la Setmana de la Dona i la Nena a la Ciència

Una seixantena de persones han participarat aquest dissabte 19 de febrer de la Caminada Popular i visita guiada a Sirusa (Incineradora de Residus Urbans). La sortida es va fer des de la Plaça de les Escoles Velles i una vegada arribats a Sirusa, al Polígon Industrial Riu Clar, es va fer una visita guiada a les instal·lacions de la incineradora amb les explicacions a càrrec de tècniques del servei, que van explicar el procés de tractament dels residus urbans una vegada arriben a la planta i van posar en valor el paper de les dones en les professions tècniques.

La visita guiada va permetre veure la sala de control de la planta així com els processos que tenen lloc a les dependències exteriors, en particular a l’alta xemeneia, l’element més visible de l’equipament. Les explicacions del personal va centrar-se en el circuït que comporta la transformació dels residus urbans en energia elèctrica, els controls estrictes sobre l’emissió de partícules i olors a l’atmosfera i la necessitat d’incrementar la consciència per la sostenibilitat.

Aquesta activitat ha tancat la programació de la Setmana de la Dona i la Nena a la Ciència a Constantí, amb tot un seguit d’activitats que han tingut com a principal objectiu reivindicar i visibilitzar el paper de les dones i les nenes l’àmbit científic. Fins a finals del mes de març es pot veure a l’exterior del pavelló Poliesportiu municipal l’exposició “Científiques catalanes 2.0”, que pretén donar una major visibilitat al paper estratègic de les dones científiques del nostre territori, que es preocupen per comunicar la ciència a fi de contribuir a crear i divulgar rols i models femenins, especialment en els àmbits de les ciències i les enginyeries.

Back to top