Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta el V Cicle de Concerts a Centcelles

Constantí tornarà a acollir aquest estiu una nova edició del Cicle de Concerts a Centcelles, que portarà durant el mes de juliol diverses propostes musicals de qualitat dins el marc incomparable del Conjunt Monumental de Centcelles. Aquest dimarts 10 de maig,  l’Associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col•laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, han donat a conèixer les formacions que conformen el cartell d’aquesta nova edició que constarà de 4 concerts, que es faran els dies 7,14, 21 i 28 de juliol i seran amb entrada gratuïta.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez; la directora del MNAT, Mònica Borrell; el responsable de comunicació de Repsol, Josep Bertran; la responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, Remei Tell; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, i el director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, Josep Boada.

Des de l’Ajuntament de Constantí, l’alcalde Oscar Sánchez ha volgut destacar la “satisfacció i l’orgull que suposa presentar un cicle musical amb formacions d’aquest potencial i fer-ho en un marc incomparable, la joia del patrimoni històric del nostre municipi, com és el Conjunt Monumental de Centcelles” i ha volgut expressar el seu agraïment a tots els impulsors d’aquesta iniciativa “que donen forma a un cicle d’aquesta qualitat”. La directora del MNAT, Mònica Borrell, ha parlat del fet d’arribar a cinc edicions d’aquest cicle de concerts, un fet que “ratifica l’èxit d’aquesta iniciativa i de l’escenari de Centcelles com un espai de difusió cultural, més enllà del seu valor patrimonial”. Per la seva banda, la directora musical del Festival, Remei Tell, responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí ha parlat de la programació i de la selecció dels grups participants, apostant per la presència de músics del territori i la seva qualitat.

El programa d’aquesta 5a edició del Cicle de concerts a Centcelles aposta novament per una varietat d’estils i propostes musicals, que van des de la música del Renaixement, la Cobla Catalana i les sonoritats mediterrànies, fins a la música de cambra. Els concerts arrencaran el dijous 7 de juliol amb l’actuació que oferirà l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, que per quart any s’incorpora al cartell d’aquest cicle de concerts a Centcelles. El seu director, Josep Boada, ha destacat “l’honor i el repte de formar part d’un cartell amb formacions tan prestigioses”. L’Escola de Música actuarà amb una formació integrada per alumnes, ex alumnes i professors de l’escola.

El cicle continuarà el dijous 14 de juliol amb el concert de Qvinta Essençia, un grup vocal especialitzat en polifonia del renaixement. Les seves interpretacions es caracteritzen per l’abundància de detalls i de colors, en un diàleg on cadascuna de les quatre veus troba el seu lloc en el conjunt per fer que l’expressió del text i de la música se situïn en el centre de tot.

El dijous 21 de juliol tindrà lloc l’actuació de la Cobla Catalana Sons Essencials, que presentarà un repertori basat en sonoritats, color i ritmes d’arreu de la Mediterrània. Els instruments de vent de la cobla —flabiol, tible, tenora, trompeta, fiscorn— amb l’afegit dels de la banda —saxos, clarinet, trombó— sonen sobre una base de guitarra catalana, contrabaix, bateria, percussió mediterrània —espasí, ximbomba, pandero quadrat, castanyoles— i veu solista amb cors.

Finalment, el cicle es tancarà el dijous 28 de juliol amb el concert prèvia l’inici de la Festa Major d’Estiu, que oferirà el prestigiós quartet de saxos Kebyart.  Es tracta d’una de les formacions més prometedores  i internacionals de l’escena musical actual, formada per quatre músics de gran talent que comparteixen la seva passió per la música de cambra i el desig de fer bufar nous aires en la forma de transmetre la música clàssica. Durant el concert que oferirà Kebyart, s’estrenarà la peça guanyadora del 2n Premi Centcelles de Composició Musical, i és que en aquesta segona edició del concurs les obres presentades havien d’estar escrites per a un Quartet de saxos estàndard.

Back to top