Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Campanya de reforç de la recollida selectiva de residus domèstics

L’Ajuntament de Constantí està compromès a treballar perquè sigui un municipi més sostenible i responsable ambientalment. Per aquest motiu està duent a terme un seguit d’accions per a la millora de la recollida de residus municipals amb la voluntat de:

  • Gaudir d’un entorn de qualitat a través de la millora de l’espai pública
  • Triplicar els residus que es reciclen. Actualment només es recicla un 19% dels residus mentre que els objectius d’Europa i Catalunya marquen un mínim d’un 60%.

Una d’aquestes accions és la campanya de reforç de la recollida selectiva de residus domèstics que s’iniciarà l’1 de juny i finalitzarà el 12 de juliol, i que es duu a terme amb el suport de la Diputació de Tarragona.

El seu objectiu és donar informació sobre com separar correctament les diferents fraccions de la recollida selectiva, posant un èmfasi especial en la fracció orgànica, els envasos i els residus especials (aquells que s’han de portar a la deixalleria). Per fer-ho es preveu dur a terme les següents accions:

  • Visites porta a porta als domicilis per part d’un equip d’educadors ambientals, a través de les quals es lliurarà un tríptic i un imant informatiu, així com també un obsequi d’agraïment.
  • Instal·lació d’un punt informatiu itinerant en horari de les 9:30 h a 13:30 h, per diferents espais concorreguts del municipi a través del qual també es donarà informació i es lliurarà el material informatiu generat per la campanya.
    Les dates i les ubicacions previstes pel punt informatiu són les següents:
  • Dimarts 7 i 28 de juny, al davant del Supermercat Consum
  • Dimecres 22, a la Rambla 11 de Setembre
  • Dijous 2, 9, 16, 23 i 30 de juny i 7 de juliol, al mercat setmanal.
  • Divendres 8 de juliol, a la cantonada entre el Carrer Barcelona i el Carrer Sant Sebastià

D’altra banda, el 17 de juny, de 17 a 20h, a la Plaça de les Escoles Velles, es celebrarà la Festa del Medi Ambient, un acte per conèixer com dur a terme una bona recollida selectiva, de forma festiva. La festa comptarà amb la presència de “L’inflable, per reciclar saltant!” de l’Agència de Residus de Catalunya, la realització d’un taller de reutilització de residus per a tota la família, i el lliurament de coca i xocolata a totes les persones participants.

Es preveu també la realització d’una campanya digital a través de les xarxes socials del Consistori i també mitjançant l’aplicació “Viu Més Constantí” i Constantí Ràdio.

Per a qualsevol dubte o aclariment sobre la campanya es pot contactar amb l’Ajuntament a través del c/e ajuntament@constanti.cat o al Tel. 977 520 521.

Descarrega’t el Tríptic Infomatiu a:

Back to top