Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Una visita al Mas de Cavaller tanca les caminades per conèixer i descobrir els masos

Unes 150 persones i diversos carros dels Tres Tombs i d’alguns particulars van participar a la caminada que va transcórrer ahir dimarts 19 de juliol, des del Parc de la Mòbila fins al Mas de Cavaller. Inicialment estava previst arribar al Mas de Magrinyà, lloc on s’havia d’explicar la llegenda dels quatre alcaldes, però l’estat ruïnós del mas, completament colgat de vegetació, va aconsellar traslladar la visita  al mas de Cavaller, un dels masos més antics, imponents i ben conservats del municipi.

Els assistents van poder gaudir d’una documentadíssima explicació històrica a càrrec del guia Oriol Nicolau i, tot seguit, d’una representació teatral sobre la llegenda dels quatre alcaldes (Vilallonga, Perafort, la Pobla de Mafumet i Constantí) que, a l’època de la Comuna del Camp, es disputaven l’ús de l’aigua del riu Francolí. Aquesta obra constava d’un acte amb guió de l’investigador local Ferran Marín, i protagonitzat pels actors del grup “Les Forques Teatre” l’Associació amics del Teatre de Constantí. Posteriorment, l’Ajuntament va convidar els participants a un gelat i va organitzar la tornada en autobús.

Cal destacar la consolidació de les caminades del mes de juliol, caracteritzades per un ambient festiu i distès, la presència de cada vegada més canalla i l’augment participatiu dels carros.

La darrera caminada de la programació de juliol serà una visita guiada per divulgar, a propòsit de la inauguració de la rehabilitació del  refugi de la Guerra Civil, i de la mà del mateix Ferran Marín, les diferents guerres que han marcat la nostra història i les evidències que n’han quedat a l’espai públic. Aquesta caminada tindrà lloc el proper dimarts 26 de juliol, amb sortida a les 22 h del Parc de la Muralla i acabament a la Plaça de les Escoles Velles, on tindrà lloc una representació del grup de reconstrucció històrica del món romà Septimani Seniores.

Back to top