Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Caminada nocturna: Racons que conten històries

Unes 200 persones han participat aquest dimarts 29 de juliol de la caminada nocturna “Racons que conten històries”, amb la que es tancaven les caminades de la programació cultural del mes de juliol. La visita guiada va consistir en un recorregut  històric,arquitectònic i bibliogràfic pels emplaçaments i conflictes bèl•lics que han afectat la vila de Constantí al llarg de la història i va comptar amb l’acompanyament de l’investigador local, Ferran Marín. L’activitat s’iniciava al parc de la muralla, on es van explicar les guerres que van tenir lloc durant l’Edat Mitjana i els orígens de les muralles i el castell de Constantí.

Seguidament, es va travessar el carrer Sant Vicenç, escenari de la Guerra dels Segadors i es va arribar fins la Raval de Sant Cristòfol i la plaça del Castell, on just al costat del Casal d’entitats, s’inaugurava la remodelació de l’antic refugi de la Guerra Civil i es van explicar algunes dades històriques.  

El trajecte va continuar per la plaça Macià Martorell, on es va explicar l’exili dels republicans constantinencs i com, alguns d’ells, van acabar deportats al camp de concentració de Mauthausen. La ruta va continuar pel carrer Major, fins arribar a la plaça de les Escoles Velles, on el grup de reconstrucció històrica Septimani Seniores va explicar com eren els conflictes al Constantí de l’època romana.  

Back to top