Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

En marxa les obres per millorar l’accés al cementiri municipal

Durant aquest mes d’agost s’han iniciat les obres d’adequació de la rotonda d’accés al cementiri municipal.  L’objectiu d’aquesta actuació, que es preveu que tingui una durada de dos mesos, és millorar la seguretat i la convivència del trànsit de vehicles i la mobilitat dels vianants. L’obra consisteix en construir un pas segur per aquelles persones que desitgin accedir-hi a peu, connectant la carretera de la Selva del Camp, que ve del Mas de la Closa, amb el camí del cementiri.

L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, va explicar que es tracta d’una «actuació molt necessària que portem perseguint des de l’any 2019 i que ha comportat certa dificultat perquè implica tres administracions públiques com són la Generalitat –perquè la rotonda és de la seva competència–, la Diputació de Tarragona –perquè la carretera T-721 és de la seva titularitat, i el mateix Ajuntament, des del que vetllarem per la continuació de la vorera formigonada».

L’alcalde ha remarcat que és «una obra petita però alhora és un gran pas que suposarà millorar l’accessibilitat i la seguretat de la gent». Sánchez també ha explicat que la darrera remodelació d’aquest accés es va fer a principis dels anys noranta.

Les accions que duran a terme per part de l’Ajuntament serà la construcció d’una plataforma formigonada per facilitar l’accés dels vianants a l’anella de la rotonda, la canalització de serveis i instal·lació de quatre punts de llum, el punt de subministrament, quadre elèctric i canalització de serveis per la connexió del quadre semafòric, la construcció d’una barrera de seguretat de formigó, la instal·lació d’una barana de seguretat i el perfilat i estesa de terra vegetal al talús de la plataforma. Per la seva part, la Diputació de Tarragona farà possible la continuació de la plataforma formigonada per l’accés dels vianants a la T-721, l’ampliació de l’illeta de la rotonda, la construcció d’un pas de vianants o la instal·lació dels semàfors i dos punts de llum.

També es procedirà a la construcció d’una rampa formigonada que permeti l’accés al camí del cementiri i la instal·lació d’un col·lector d’aigües sota la mateixa rampa. El cost de l’obra ascendeix a 80.000 euros dels quals l’Ajuntament es fa càrrec de 35.000 euros. La resta de l’import, 45.000 euros, l’assumeix la Diputació

Back to top