Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comença un curs bàsic d’atenció domiciliària organitzat per Càritas

Aquest dilluns 3 d’octubre s’ha iniciat un curs bàsic d’atenció domiciliària organitzat per Càritas Diocesana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí. Es tracta d’un curs de 200 hores (184 h teòriques i 16 h. de pràctiques no laborals) que finalitzarà el 23 de desembre de 2022. L’acte de presentació ha comptat amb la presència de les regidores de l’Ajuntament de Constantí Dolors Fortuny (Promoció Ecònomica) i Virginia Bautista (Acció Social), i la responsable de Càritas a Constantí, Dolors Mateu.

El curs va dirigit a persones aturades de 22 a 55 anys, sense nivell mínim de formació o experiència laboral prèvia i amb un nivell de comprensió de la llengua suficient per seguir i integrar les matèries de les classes. Les classes es faran de dilluns a divendres a una de les aules de l’edifici de la Biblioteca Municipal.

Entre els continguts del curs es faran mòduls teòric-pràctics relacionats amb neteja domèstica, higiene i organització de la llar; alimentació, dietètica i cuina; atenció i cura de persones dependents; habilitats personals, socials i habilitats en l’atenció de les persones dependents. També es realitzaran mòduls transversals d’orientació laboral, prevenció de riscos laborals, igualtat de gènere, sostenibilitat i medi ambient. El curs ex completarà amb la realització de pràctiques no laborals.

Un total de 15 persones s’han inscrit per realitzar aquest curs. Entre els criteris de selecció s’ha donat prioritat a aspectes com el temps que la persona porta a l’atur, nivell de formació i experiència laboral, nivell d’ingressos familiars, disponibilitat i possibilitat per desplaçar-se al curs i motivació cap a l’aprenentatge.

Back to top