Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí impulsa diverses accions en el marc del Pla d’actuació per la llengua

Des de fa uns mesos, l’Ajuntament de Constantí és una de les entitats adherides al Pla d’actuació per la llengua al Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Aquesta iniciativa té com a objectiu la promoció de l’ús del català i la seva normalització en diversos àmbits, com ara l’administració local, el comerç o l’acollida.

Des del consistori es considera el català com un punt de trobada i un element cohesionador en l’actual context de multiculturalitat. L’Ajuntament de Constantí té present la seva responsabilitat lingüística i amb aquesta adhesió al Pla d’actuació per la llengua es vol continuar garantint el tracte igualitari a la ciutadania i l’ús normal del català. Sovint, l’ajuntament és la porta d’entrada a la llengua per a aquelles persones que l’estan aprenent.

En el marc d’aquest Pla d’actuació per la llengua, des de l’Ajuntament de Constantí s’han planificat diverses accions que es duran a terme els propers mesos: durant el mes de novembre s’organitzaran unes sessions de sensibilització adreçades als treballadors i treballadores municipals i també a les entitats i associacions del municipi;  a més, es duran a terme tallers d’ampliació lingüística que oferiran eines i estratègies comunicatives als participants. Aquestes accions es duran a terme per part del personal del CNL de Tarragona i l’entitat Tallers per la llengua.

El Pla d’actuació per la llengua es va presentar el passat mes de juny al conjunt monumental de Centcelles de Constantí, amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. L’ acord, pioner a Catalunya, té com a objectiu millorar la situació de la llengua catalana a les comarques del Camp de Tarragona i el Baix Penedès i l’impulsen la Secretaria de Política Lingüística i els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, conjuntament amb els representants dels municipis i institucions que signen el Pla.

Recentment s’ha iniciat un cicle de trobades amb els representants d’entitats dels diversos municipis de les comarques de Tarragona que s’agrupen dins del Pla per compartir experiències, objectius i actuacions. Les trobades amb entitats, liderades per cadascun dels consistoris, suposen l’obertura d’una nova fase el Pla, ja que la coordinació i col·laboració entre les administracions i les entitats permetrà un major abast i adaptació local d’aquest impuls a la llengua.

Back to top