Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comencen els tractaments fitosanitaris preventius contra la processionària del pi

Durant la setmana passada, l’Ajuntament de Constantí va iniciar el tractament fitosanitari als pins ubicats a diversos espais de la via pública, places, parcs, escoles, per tal de combatre i evitar la propagació de les plagues de la processionària del pi, un insecte de distribució típicament mediterrània, que constitueix una plaga forestal que ataca els pins. Aquesta és l’època de l’any més adient per fer aquesta mena de tractament de caràcter preventiu. Els tractaments preventius com aquest es duen a terme en aquesta època de l’any perquè és el moment en què s’estan desenvolupant les larves.

Des del consistori es recomana també als propietaris de jardins o finques amb pins, que mantinguin les seves propietats en un adequat estat fitosanitari i contractin una empresa especialitzada per aplicar aquest tractament, de cara a prevenir i evitar l’aparició de les erugues, que acostuma a produir-se pels volts del mes de febrer.

Els propietaris de finques amb pins han de mantenir les seves propietats en un adequat estat fitosanitari, amb la finalitat de no ser focus de propagació de la plaga a altres pins de finques annexes i evitar molèsties per a la salut als veïns.

Back to top