Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí fa entrega dels Premis i Distincions Honorífiques

Coincidint amb l’acte del Pregó de Festa Major d’Hivern a càrrec de Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, aquest dijous 19 de gener s’ha fet entrega dels Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2022 amb els reconeixements que l’Ajuntament de Constantí ofereix per honorar aquelles persones o entitats en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria han contribuït a augmentar el bon nom del municipi. L’acte va comptar amb una actuació musical del conegut saxofonista Pep Poblet.

Entre els premiats d’aquest últim any es va atorgar el títol de Fill Adoptiu a Xavier Reinoso Andreu. Nascut a Barcelona l’any 1952, als pocs dies la seva família es va traslladar al Principat d’Andorra on va realitzar els estudis primaris i secundaris. Després d’estudiar joieria a Barcelona, l’any 1973 es va instal·lar a Constantí on va obrir el seu primer taller de joieria. Ha format part de nombroses associacions culturals i va ser professor de francès al Sindicat Agrícola durant 12 anys. En els últims anys ha publicat tres llibres i actualment presenta un programa setmanal a Constantí Ràdio, “Tresors de la cançó francesa”, a més de col·laborar en altres espais de l’emissora.

El Premi Tulcis al Mèrit Esportiu ha estat per Unai García Callejón, arquer del Club de Tir amb Arc Constantí, una de les grans promeses d’aquest esport que l’any passat es proclamava campió de Catalunya i de Lliga Catalana en sala, establint també un rècord de Catalunya en la seva categoria.

El Diploma de Plata pels 25 anys d’activitat va ser pel Moto Club Constantí que aquest passat 2022 ha celebrat el seu 25è aniversari i s’ha consolidat com un gran referent esportiu del motociclisme de competició.

Aquest any s’han concedit diversos diplomes de bronze per 10 anys d’activitat a tot un seguit d’entitats i associacions del municipi. És el cas de l’Associació Amics de la Colla C.O.C.A que l’any 2019 va celebrar el desè aniversari de la seva refundació amb la intenció de recuperar l’activitat que uns anys abans havia cessat de l’entitat Colla C.O.C.A. Durant aquesta segona etapa han col·laborat en tots els actes culturals i festius al municipi, treballant en favor de la integració i la cohesió social i contribuint a mantenir viva la nostra cultura popular.

També s’ha concedit el diploma de bronze pels 10 anys d’activitat a l’Associació Gitana Catalana de Constantí, per la seva tasca a favor de la integració, la convivència i el desenvolupament de la comunitat gitana al municipi; i a l’Associació Amants dels Animals de Constantí, que des de la seva creació l’any 2010 ha treballat per procurar la màxima qualitat de vida dels animals desprotegits o abandonats i millorar la convivència general entre animals i persones.

Una altra de les entitats que va rebre aquest diploma de bronze per 10 anys d’activitat és l’Associació Dames i Vells de Constantí que seguint el model del grup de Tarragona i del de Reus va posar en marxa el 2011 aquest històric i tradicional ball parlat basat en la sàtira i l’humor popular.

També s’ha concedit el diploma de bronze pels 10 anys d’activitat a l’associació Moto Clàssic Constantí, constituïda l’any 2012 amb l’objectiu de promoure i difondre la passió per les motos i els vehicles clàssics al municipi, i consolidada com una de les entitats més actives en l’actualitat.

Finalment, també es va fer entrega del diploma de bronze pels 10 anys d’activitat el Club Basquetbol Constantí, que es va formar l’any 2012 per un grup de joves constantinencs que practicaven l’esport de la cistella en altres equips de la demarcació i volien fer-ho al municipi, i van posar en marxa aquest projecte que amb els anys ha anat creixent des del punt de vista social i esportiu.

Back to top