Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Entitats, cultura i tradició popular protagonitzen la Diada de Sant Jordi a Constantí

Més d’una trentena de parades d’entitats, associacions i comerços locals s’han donat cita aquest diumenge 23 d’abril al carrer Major de Constantí per participar, un any més, de la festivitat de Sant Jordi. Aquest any, durant tot el dia va tenir lloc una àmplia programació d’actes culturals i festius entre els quals va destacar una mostra de tallers i oficis tradicionals.

La festa de Sant Jordi ha tornat a omplir d’ambient i color els carrers i places de Constantí, amb la decoració que un any més s’ha preparat especialment per a l’ocasió: un mural fet amb dibuixos a la Plaça de les Escoles Velles, el gran tendal al carrer Major, la decoració floral a diverses places, carrers i equipaments municipals, i el balcó de l’Ajuntament.

La cultura popular també ha estat protagonista amb una mostra del bestiari i els elements que conformen el Seguici Popular del municipi, i l’animació teatralitzada amb els personatges de la llegenda de Sant Jordi. Abans de la pausa per dinar, cap al migdia, va tenir lloc una actuació de l’Esbart Dansaire de Constantí a la Plaça de l’Església.

Les activitats van continuar a la tarda amb una Cercavila que va comptar amb la participació dels Balls de la Societat El Casino, la Dragonina de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A, els Gegants de Constantí, Peret i Tecleta, els gegantons Maria i Ramon, el Lleó de Constantí, les àligues i la mulassa. En arribar, va tenir lloc la representació de la Llegenda de Sant Jordi i un espectacle infantil, a la Plaça de l’Església. La jornada va finalitzar amb la tradicional Ballada de Sardanes amb l’actuació musical de la Cobla Mirantfont.

Durant tot el dia també hi va haver jornada de portes obertes a l’antic refugi, que es podrà visitar fins el 28 de maig amb inscripció prèvia.

Back to top