Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí col•labora un any més amb el projecte “Cap infant sense conte”

L’Ajuntament de Constantí s’ha adherit un any més al projecte literari “Cap infant sense conte” que des de fa uns anys (curs 2013-2014) promou un grup de professors de secundària del Vallès Oriental, amb el suport i la col·laboració d’empreses, ajuntaments, institucions que ajuden a finançar el projecte. Aquest dijous 11 de maig  l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, i la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny, han fet entrega dels exemplars dels contes als centres educatius de primària del municipi: l’escola Centcelles i l’escola Mossèn Ramon Bergadà. També s’ha fet entrega dels exemplars del llibre “Contes a moltes mans. Noves aventures a Constantí” d’aquest curs 2022-2023, que han elaborat alumnes de 4t de les dues escoles.

Els principals objectius del projecte “Cap infant sense conte” són fomentar l’hàbit i el gust per la lectura des de ben petits i estimular la imaginació i creativitat dels infants. Els contes són una autoedició i tracten temes com la importància d’educar en la diferència, de treballar en equip, de sumar esforços, de superar les pors, del valor de l’esforç, de cooperar, de deixar-se ajudar, etc.

El conte d’aquest any porta per títol “Compte amb el llop” i està escrit en català i en anglès. Aquesta vegada el text és obra d’Antoni Argent Ballús, que a més és el coordinador del projecte, i les il·lustracions són obra de Maria Jaime Lozano.

Aquest any s’han imprès 50.000 exemplars del conte, una xifra mai assolida fins ara, per poder fer-ne la distribució, entre d’altres, a hospitals, biblioteques, col·laboradors, entitats o centres educatius, i enguany, com a novetat, també fer-ho als CAP’s i als centres de menors tutelats.  

Back to top