Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Una ruta fins al Clot de Sanromà obre el cicle de caminades d’estiu

Èxit de participació a la primera de les caminades d’estiu d’aquest any a Constantí. Més d’un centenar de persones han participat aquest dimarts 4 de juliol a la ruta fins al Clot de Sanromà. Es tracta d’un paratge d’interès natural en forma de llac artificial, un gran solc que va sorgir com a resultat d’una excavació feta per extreure terra durant la construcció de l’autopista AP-7. L’enorme clot s’ha convertit en un llac i abeurador d’aus migratòries, que s’aturen en el seu viatge anual. Aquest indret resulta clau en la rica i variada fauna ornitològica autòctona.

La caminada va sortir des del Parc de la Mòbila i, com és habitual, va comptar amb les explicacions del guia Oriol Nicolau, gran coneixedor de la història dels masos i el terme de Constantí. L’activitat compta també amb l’al·licient de la col·laboració del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu que, un any més, participa en el recorregut amb els carros que s’utilitzen en els Tres Tombs. Durant la caminada d’aquest dimarts hi va haver també una sessió de contes sobre ocells amb Patricia McGill.

La gran novetat de les caminades del cicle “Fem estiu, Fem Constantí” d’aquest any és que tenen una vessant benèfica i solidària, i per participar-hi cal fer l’aportació simbòlica d’1 euro que es destinarà a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil.

L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer i descobrir el passat del terme municipal de Constantí i quina era la forma de vida de les generacions anteriors, amb un entorn essencialment agrícola.

 

Back to top