Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Maria del Mar Bonet reviu el cançoner popular i tradicional mallorquí en el seu concert a Centcelles

Maria del Mar Bonet ha estat la protagonista aquest dijous 13 de juliol del concert més esperat de la VI edició del Cicle de Concerts a Centcelles. Prop de 500 persones  persones no es van voler perdre l’actuació d’aquesta gran dama de la cançó en un marc excepcional com és el Conjunt Monumental de Centcelles, la joia del patrimoni de Constantí.

Acompanyada dalt de l’escenari per dos dels seus músics habituals, Dani Espasa a l’acordió i el piano, i Borja Penalba a la guitarra, la cantautora mallorquina va plantejar el seu concert com un homenatge al Pare Ginard, tot un referent de la tradició de la cultura oral de Mallorca i autor del cèlebre “Cançoner Popular de Mallorca” integrat per més de 15.000 cançons tradicionals de ses illes, que han servit de gran inspiració per a Maria del Mar Bonet . Així, bona part del recital va estar centrada en aquest cançoner tradicional i en peces pròpies del repertori dels seus inicis molt influenciades per aquest cançoner, com “No trobaràs la mar” i “Me n’aniré de casa”.

Per als bisos, Maria del Mar Bonet va regalar dues de les cançons més importants del seu repertori: la reivindicativa “Què volen aquesta gent?” i “La Balanguera”, que va ser corejada pel públic assistent, i amb la que es va posar el punt i final al concert.

Amb més de 50 anys de trajectòria i més de quaranta discos publicats, Maria del Mar Bonet sempre ha reivindicat la música popular i les seves arrels com una part molt important en la seva proposta artística.

Back to top