Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Festa Major d’Estiu 2023

Avui divendres 28 de juliol arrenca oficialment la Festa Major d’Estiu a Constantí, que s’allargarà fins el diumenge 6 d’agost, amb més de quaranta activitats obertes a tothom. El tret de sortida oficial  de la Festa Major arribarà amb la tradicional cercavila pels carrers del poble i el Pregó, que aquest any estarà protagonitzat per l’humorista i actor Xavier Deltell.

En l’apartat musical, un dels plats forts arribarà amb la celebració de la Nit de Barraques (dissabte 29 de juliol) a l’aparcament de la Piscina Municipal, amb les actuacions de Maruja Limón, La Fúmiga i Les Que Faltaband. Les orquestres tornaran a tenir un gran protagonisme al llarg de les nits de Festa Major amb les actuacions de l’Orquestra Vancouver (dissabte 29 de juliol), l’Orquestra “Yo suspendí EGB” (diumenge 30 de juliol) i l’Orquestra Costa Brava, que un any més tornarà a protagonitzar el Concert de Gala i el gran Ball de Festa Major, el dimarts 1 d’agost. Dintre de les propostes musicals d’aquest any també hi trobem l’espectacle de música i Dj’s “Menéalo on Tour!” (divendres 28 de juliol), l’actuació de la Taílla Carmona (diumenge 30 de juliol) o un tribut musical a ABBA (dilluns 31 de juliol). En aquesta programació musical destaca també el concert de “Reggae per xics” amb The Penguins, el diumenge 30 de juliol a la tarda.

L’extens programa es complementarà amb activitats organitzades per les entitats esportives com la Botifarrada Popular, les motos elèctriques per a infants i l’exhibició de Trial que organitzarà el Moto Club Constantí; la XI Sortida de motos i cotxes clàssics i la Trobada de Minis Clàssics que organitza Moto Clàssic Constantí o el X Torneig de Bàsquet 3 x3 organitzat pel Club Bàsquet Constantí.

Un any més, no faltarà a la programació l’humor i la sàtira del Ball Parlat de Dames i Vells de Constantí, novament amb doble sessió; o l’actuació castellera que protagonitzaran el diumenge 30 de juliol al migdia els Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre. A més, el Sindicat Agrícola organitzarà el Campionat de Botifarra Vila de Constantí i un vermut musical, mentre que la Societat El Casino celebrarà el tradicional Sopar a la Fresca el diumenge 30 de juliol.

El dimarts 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com és habitual els actes més solemnes i tradicionals com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la Ballada de sardanes. Ja a la nit, arribaran els Versots del Ball de Diables de Constantí i el tradicional Correfoc pels carrers del poble, protagonitzat per la Dragonina i els Diablons de la Colla C.O.C.A, el Ball de Diables de Constantí, el Ball de Diables dels Pallaresos i Diables Aristois de Sant Martí de Sarroca. El final de festa arribarà amb el castell de focs artificials, a l’aparcament de la Piscina Municipal.

D’altra banda, la Paradeta Itinerant recorrerà de nou els carrers de la vila al llarg dels propers dies. Un any més, la paradeta tornarà a ubicar-se a diversos espais per tal d’informar de totes les activitats de la Festa, i amb la possibilitat d’adquirir el programa i altres productes del marxandatge oficial com la samarreta oficial de la Festa major, motxilles o ventalls per ajudar a suportar el calor, entre d’altres sorpreses.  Aquest any, durant la Festa Major també s’instal·larà a diversos espais un “Punt Lila” per prevenir conductes masclistes, informar i sensibilitzar davant situacions de risc o agressions masclistes.

Tota la informació de la Festa Major de Constantí:

Programa Festa Major Constantí 2023

Back to top